Baloldali álhírt cáfol a Klebelsberg Központ

A Nemzeti tehetség programból származó összeget a tankerületi központokhoz tartozó iskolákban szervezett programokra fordítják.

Magyar Nemzet
2022. 11. 24. 17:34
20221026 Mórahalom Általános Iskola Pályaorientációs nap Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország Fotó: Török János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Klebelsberg Központ (KK) visszautasítja a baloldali médiumokban megjelent hangulatkeltő cikkeket, miszerint a KK a Nemzeti tehetség programból átcsoportosított összeget a saját, mindennapi működésére használná fel – írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

„Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a kormányhatározat szövegét félremagyarázva téves következtetések jelenhettek meg az ellenzéki médiumokban, anélkül, hogy a Klebelsberg Központot erről megkérdezték volna” – jelentette ki a KK. 

Kifejtették: a valóság az, hogy a Magyar Közlönyben is megjelent határozat szerint a kormány a család- és ifjúságügyi feladatok ellátása érdekében 260 millió forint átcsoportosításáról döntött a Klebelsberg Központ javára. Hangsúlyozták: a KK ezt az összeget nem a mindennapi működésére kapta, abból közvetlenül egy forintot sem használ fel. 

Az összeg teljes egészében a tankerületi központokhoz tartozó iskolákban szervezett szakmai programokra, nyelvi, tanulmányi versenyekre, tehetségsegítő programokra, alkotóműhelyekre fordítható, ezáltal teljesülhetnek a gyakorlatban a Nemzeti tehetség programban megfogalmazott stratégiai célok – jelezték.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Török János)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.