Fogadóórát követelnek Kiss Lászlótól az óbudai lakosok

Egy felháborodott lakos szerint Kiss László polgármester, aki egyben képviselő is, 2019 óta egyszer sem tartott fogadóórát az 1. számú egyéni választókerületben.

2022. 11. 22. 18:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss László 2019 óta egyszer sem tartott fogadóórát a választókerületében – állítja egy felháborodott belső-óbudai lakó, aki petíciót indított azért, hogy „mindenki polgármestere”, aki egyben az 1. számú egyéni választókerület képviselője is, álljon végre szóba a lakosokkal. Az obudaihirek.com cikke szerint

a III. kerületi lakos azt az üzenetet juttatta el szórólapján Belső-Óbuda postaládáiba, hogy a 2019-es önkormányzati választás óta nem lehet fogadóórára jelentkezni a lakóhelyükön, és az egyéni képviselő –  aki nem más, mint Óbuda DK-s polgármestere – nem látja el feladatait. 

A szórólap továbbá a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet honlapjáról is idéz, miszerint „ha egy képviselő vagy polgármester nem tart fogadóórát, de Ön szeretné, hogy tartson, ezért Ön is tehet. Például a választópolgárok egy kisebb csoportjával nyilvánosan (például a Facebookon vagy a helyi lapban) követelheti, hogy a választott képviselőnek legyen fogadóórája. Ilyenkor a képviselőnek sokszor érdekében áll mégis fogadóórát tartani, hogy ne tűnjön úgy a többség szemében: nem érdekli a választópolgárok véleménye.” A felháborodott lakos ezért azt kéri a környéken élőktől, hogy e-mailben vegyék fel vele a kapcsolatot és csatlakozzanak a fogadóóra követeléséhez. 

Óbuda-Békásmegyer első embere ugyanakkor nem csak a képviselői, hanem a polgármesteri fogadóórákat sem szorgalmazza. A kerület hivatalos honlapján szereplő adatok alapján Kiss László 2020 márciusában tartott legutóbb fogadóórát, azóta csak online hajlandó „megjelenni” az óbudaiak előtt. 

Az obudaihirek.com megjegyzi azt is, hogy a képviselői fogadóórák bejegyzés is 2020 márciusában frissült utoljára, amiben azt kérik a lakosoktól, hogy csak és kizárólag levélben forduljanak a képviselőkhöz.

Kiss László emellett egyes önkormányzati képviselőket is ignorál. Rózsa László Péter független önkormányzati képviselő aki a III. kerület 16. választókerületének megválasztott képviselője is beszámolója szerint „mindenki polgármestere” már közel egy éve nem hajlandó fogadni őt, sőt időpontot sem kap arra, hogy megbeszéljék a kerület lakosainak ügyeit, problémáit.

Borítókép: Kiss László, Óbuda polgármestere. (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.