Fürjes Balázs: Mi szüksége van Budapestnek egy tehetetlen főpolgármesterre?!

A miniszterhelyettes szerint a fogaskerekű leállításának sokkal nagyobb a hátránya, mint amennyit spórol rajta a főváros.

2022. 11. 11. 15:30
null
20220503 Budapest Budapesti fogaskerekű vasút fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely az energia- és gazdasági válságra hivatkozva bizonytalan időre leállítja a fogaskerekűt. Karácsonyék döntésének köszönhetően több ezer hegyvidéki ember és több tízezer, a budai hegyekbe érkező kiránduló közlekedése válik sokkal nehezebbé

 –  olvasható Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettesének legfrissebb Facebook-posztjában.

A politikus a Karácsony Gergely korábbi ígéreteivel ellentétes mai döntésre reagált, miszerint az energia- és gazdasági válságra hivatkozva mégsem indítják újra a fogaskerekűt.

Fürjes Balázs arra is felhívta a figyelmet: a budapesti közlekedés fenntartása évi kétszázmilliárd forintba kerül, így ezzel az intézkedéssel fél ezreléket sem tudnak megtakarítani a főváros.

Vagyis a kiszúrás és a hátrány sokkal nagyobb, mint a haszon! Így nem lehet várost vezetni! Karácsony Gergelynek Budapest csak eszköz, a kormány elleni politikai háborújában foglyul ejti a budapestieket. Közben azt mondja, ő nem tehet semmiről, tehetetlen. De mi szüksége van Budapestnek egy tehetetlen főpolgármesterre?! 

– olvasható Fürjes Balázs legfrissebb Facebook-posztjában.

 

Borítókép: Kurucz Árpád

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.