Kitüntették Orbán Viktort az üldözött keresztények támogatásáért

XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárka a Szent Kereszt Hálaérem kitüntetést adományozta a miniszterelnöknek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 02. 10:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnyomott és üldözött keresztények támogatásáért, akiknek Magyarország és személyesen Orbán Viktor is értékes támogatást nyújt, XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárka a Szent Kereszt Hálaéremmel tüntette ki a miniszterelnököt a karmelita kolostorban

 közölte a miniszterelnök sajtófőnöke.

 Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a katolikus pátriárka a méltatásában kiemelte: 

Nagyra értékeli a kormányfő feltétlen elkötelezettségét a keresztények felé, hogy védelmezze életüket, megőrizzék erkölcsi és társadalmi értékeiket. 

Orbán Viktor miniszterelnök, XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárka, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Azbej Tristan üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkár. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Köszönőbeszédében Orbán Viktor Szent István király gondolatait idézte fel, aki az intelmeiben már ezer évvel ezelőtt kiemelten fontosnak tartotta, hogy a magyar állam mindenkor támogassa, segítse a kereszténységet és az egyházat.

Borítókép: XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárka kitünteti Orbán Viktort (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.