Egykor még Hitlerhez hasonlította Gyurcsányt a DK-hoz átigazolt ex-jobbikos képviselő

– Számunkra, jobbikosoknak ez a mai nap duplán gyásznap, ugyanis e napon született Gyurcsány Ferenc is – mondta korábban a volt jobbikos Szilágyi Szabolcs. Ma a Gyurcsány vezette DK miskolci frakciócsoportjában politizál – írja a Boon.hu.

Magyar Nemzet
Forrás: Boon.hu2022. 12. 03. 22:20
null
Miskolc, 2014. szeptember 30. Szilágyi Szabolcs (Jobbik) önkormányzati képviselõjelölt és Jakab Péter (Jobbik) polgármesterjelölt választási plakátja Miskolcon 2014. szeptember 30-án. MTI Fotó: Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alighogy bejelentette Szilágyi Szabolcs a távozását a Jobbikból, máris beült a Demokratikus Koalíció (DK) miskolci képviselői közé a miskolci közgyűlésben – tudatta a DK egy közleményében. Egy országos trendnek lehetnek a választók a szemtanúi, ugyanis az elmúlt hetekben több baloldali politikus hagyta ott a pártját, és csatlakozott a DK-hoz, legutóbb például Kecskeméten.

Szilágyi Szabolcs korábban több nyilvános fórumon minősítette a DK mostani országos pártelnökét. 

Számunkra, jobbikosoknak ez a mai nap (június 4-e – a szerk.) duplán gyásznap, ugyanis ezen a napon született Gyurcsány Ferenc is

– mondta Szilágyi Szabolcs egy korábbi trianoni megemlékezésen elmondott beszédében. 

A frissen a DK-frakcióhoz csatlakozott önkormányzati képviselőnek nem ez volt az egyetlen, a korábbi szocialista miniszterelnököt, most a DK színeiben politizáló politikust nyilvánosan minősítő megjegyzése. 

Az én nagyapám nem azért verte le ’56-ban a Lenin Kohászati Művek tetejéről a vörös csillagot, hogy ma az unokái szemébe röhögve a kommunisták szellemi örökösei röhögve lopják el a jövőjüket. Nem! És ott van ebben a csoportosulásban az a Gyurcsány Ferenc is, aki már személyes tapasztalatokat szerzett a terror és az elnyomás terén 2006 őszén.

De arra is volt példa, hogy Facebook-posztjában a megbolondult Hitlerhez hasonlította Gyurcsány Ferencet – idézi fel a Boon.hu.

A teljes cikk a Boon.hu oldalán, Hitlerhez hasonlította Gyurcsány Ferencet, ma a DK frakciócsoportban ül címmel érhető el.

Borítókép: Szilágyi Szabolcs önkormányzati képviselőjelölt (Jobbik) és Jakab Péter polgármesterjelölt (Jobbik) választási plakátja Miskolcon 2014. szeptember 30-án (Fotó: MTI/Vajda János)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.