Fordulat a Fenyő-gyilkosság miatti perben – Portik Tamás vallomásra jelentkezett

Fordulat történt a Fenyő-gyilkosság miatt zajló büntetőperben: Portik Tamás két ügyvédváltás után váratlanul vallomástételre jelentkezett. A Fővárosi Törvényszék csütörtökön rendkívüli tárgyalási napon hallgatja ki a Fenyő-gyilkosság kapcsán a Vico teljhatalmú urának meggyilkoltatása vádja miatt felelő egykori olajozó bűnözőt.

2022. 12. 07. 13:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlan fordulat történt a Fenyő-gyilkosság miatt zajló büntetőperben. Az egyik vádlott, Portik Tamás két ügyvédváltást követően vallomástételre jelentkezett Póta Péter bírónál a Fővárosi Törvényszéken. A két gyilkosság megbízójaként jogerősen összesen 28 évre ítélt egykori olajozó bűnözőt csütörtökön rendkívüli tárgyalási napon hallgatja meg a bíróság várhatóan zárt távközlési rendszeren keresztül.

Gyárfás Tamás a Fenyő-gyilkosság miatt zajló per másik vádlottja a törvényszék folyosóján. Fotó: Mirkó István

Mint azt legutóbb megírtuk, Portik ismételt ügyvédváltása miatt februárra kellett elnapolni a bizonyítási eljárás folytatását, mivel az új, kirendelt védő a rendelkezésére álló néhány napban nem tudott felkészülni. A napolás azt is jelentette, hogy az idén decemberre tervezett iratismertetés sem kezdődhet meg, így a perbeszédek és a vádlottak utolsó szó jogán előadandó mondandója is csúszik, elsőfokú ítéletre legkorábban 2023 májusában kerülhet sor.

Portik eddig csak egyszer tett vallomást, még 2021 februárjában. Ekkor azt állította, megbízták azzal, hogy Gyárfás Tamást és Princz Gábort addig beszéltesse, míg nem sikerül titokban rögzítenie, hogy közük van a Fenyő-gyilkossághoz. 

Portik egészen pontosan arról beszélt, hogy mentorától, néhai Drobilich Gábortól és a rendőrségtől azt a megbízást kapta, hogy keresse fel Princz Gábort, valamint Gyárfás Tamást, és adjon a szájukba olyan kijelentéseket, mintha közük lenne a bűncselekményhez.

Ez nem kevesebbet jelent, mint hogy az olajos vállalkozó a bűnözői mentorát, néhai Drobilich Gábort és a »rendőrséget« nevezte meg, mint akik azt akarták, hogy húzza csőbe néhai Princz Gábor egykori bankvezért és Gyárfás Tamás volt sportvezetőt és médiaproducert, akikkel ki kellett volna mondatnia, hogy közük volt Fenyő János meggyilkolásához.

Portik arról nem beszélt ebben az első vallomásában, hogy a titokban felvett és az azokból készült manipulált beszélgetéseket mire akarta használni Drobilich és a „rendőrség”. Ez a kijelentése azonban egyértelműen Gyárfás védekezését erősíti.

Mint ahogy az a kijelentése is, hogy a Gyárfás és közte zajlott,

titokban általa rögzített hanganyagok manipuláltak.

A Magyar Nemzet tud arról, hogy a Farkasréti temetőből előkerült hangfelvételek egyike, egy adathordozó az igazságügyi szakértő szerint is manipulált. Az összeollózott hangfelvétel alapján próbálták 2017-ben megzsarolni Gyárfás Tamást.

A perben Gyárfást azzal vádolják, hogy megbízta Tasnádi Pétert, ölesse meg üzleti ellenlábasát, Fenyő Jánost. Tasnádi elvállalta, de nem teljesítette a megbízást, ezért a vád szerint Gyárfás felbujtotta Portik Tamást, ölesse meg Fenyőt. Portik aztán Jozef Roháccsal le is lövette a médiamogult 1998. február 11-én a Margit utca–Margit körút sarkánál.

Borítókép: Portik Tamás (balra) és Jozef Rohác az Aranykéz utcai merénylet és a Fenyő-gyilkosság összevont tárgyalásán (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.