A romló közbiztonság miatt aggódik a miskolci Fidesz

A párt helyi frakcióvezetője szerint a városban növekszik a közterületen elkövetett bűnesetek száma.

2023. 01. 26. 10:47
null
Forrás: Hollósy András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi napok eseményei ismét rávilágítottak arra, amit mi már sokszor elmondtunk az előző években: folyamatosan romlik a miskolciak szubjektív biztonságérzete, több gócponton sem sikerül fenntartani a rendet

– erről tájékoztatott csütörtökön délelőtt a Fidesz miskolci frakcióvezetője. Nagy Ákos elmondta, hogy a sajtótájékoztató helyszínén, az Újgyőri főtéren néhány napja fiatalkorúak követtek el csoportos rablást egy másik kiskorú sérelmére. – A támadókat néhány órán belül sikerült elfogni. Köszönhető mindez a jelentős számú térfigyelő kamerának, amelyeket még az előző városvezetés szereltetett fel. Akkor sok kritikát kaptunk, hogy miért van szükség ennyi térfigyelő kamerára, azóta viszont számtalanszor bebizonyosodott, hogy jó döntés volt – mutatott rá a kormánypárti politikus.

Szavai szerint ugyanígy jó döntés volt a nyomortelep-felszámolási program is, amelyet 35 ezer miskolci támogatásával indítottak el. Ezt a kezdeményezést azonban a baloldali városvezetés leállította.

– Három és fél év alatt egyre rosszabb a helyzet, nemhogy nem tett a város a közrend fenntartásáért és előremozdításáért, hanem épp ellenkezőleg. 2019-ben még volt seriffrendszer, voltak kiképzett kutyás járőrök, volt lovas mezőőrség. Azóta mindez megszűnt, radikálisan csökkent a rendészet létszáma, ezzel párhuzamosan pedig növekedni kezdett a közterületen elkövetett bűnesetek száma, a garázdaság és a kéregetés is. Sokan csak menekülnek az összeverődött bandáktól és az önkívületi állapotban lévő, kábult fiatalkorúaktól – fogalmazott Nagy Ákos. Hozzátette: ha nem cselekszik a városvezetés, akkor Miskolc évtizedekre csúszik vissza az időben, amikor sötétedés után már senkinek nem volt ajánlatos kimozdulni.

Ne várjuk meg, amíg ez újra bekövetkezik! Ne várjuk meg azt, hogy Miskolcon is fiatalkorúak gyilkoljanak, mint történt ez legutóbb Borsodban!

– hangsúlyozta a fideszes frakcióvezető. A politikus felháborítónak tartja, hogy az ügyben sunyi módon hallgat a város felelős alpolgármestere és a rendészeti bizottság DK-s elnöke, Szilágyi Szabolcs is. – Látható tehát, hogy a gyurcsányista baloldal három év alatt tönkretette a miskolci közbiztonságot. Ha Gyurcsánynak a miskolci közgyűlésben ülő emberei eddig nem tudtak semmit sem tenni Miskolc közbiztonságáért, akkor a következőkben sem várhatunk mást – emelte ki Nagy Ákos. 
Borítókép: néhány óra alatt elfogták a támadókat a borsodi vármegyeszékhelyen (Fotó: Hollósy András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.