Azbej Tristan: Magyarország támogatja az erőszakos terrortámadásoknak kitett afrikai keresztényeket

A nemzetközi közösségnek cselekvően kell fellépnie a keresztényüldözés ellen.

Magyar Nemzet
2023. 01. 15. 18:37
AZBEJ Tristan
Debrecen, 2022. december 3. Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítõ programokért felelõs államtitkára beszédet mond a debreceni új Szentháromság görögkatolikus templom felszentelésén 2022. december 3-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi közösségnek cselekvően kell fellépnie a keresztényüldözés ellen

 – hangsúlyozta Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára Facebook-bejegyzésében.

A politikus arra reagálva fogalmazta meg gondolatait, hogy éjszaka Nigériában terroristák támadtak meg egy katolikus plébániát és kivégezték a plébánost.

Azbej Tristan azt írta, a nigériai Kafin-Koro településen terroristák támadták meg a helyi Szent Péter és Pál katolikus plébániát, amely során brutális módon végeztek a helyi plébánossal. 

A beszámolók szerint Isaac Achi főtisztelendő atyát élve égették el otthonában, segédjét pedig lőtt sebekkel szállították kórházba.

Az államtitkár részvétét fejezte ki, majd hangsúlyozta, hogy a nemzetközi közösségnek cselekvően kell fellépnie a keresztényüldözés ellen.

Első lépésként a nyugati politikusoknak be kell fejezniük a tagadást, mert állításaikkal szemben nem a klímaváltozás vagy a helyi villongások miatt ölnek meg naponta tucatnyi keresztényt, hanem mert keresztény a vallásuk és hitet tesznek Jézus Krisztus neve mellett

 – fogalmazott Azbej Tristan.

Hozzátette: a magyar kormány a Hungary Helps programon keresztül támogatja az erőszakos terrortámadásoknak kitett afrikai keresztényeket. Az elmúlt években a nigériai katolikus és protestáns egyházakkal együtt támogatta a belső menekültek ellátását, a terrortámadások áldozatainak orvosi ellátását, lerombolt templomok, iskolák, otthonok újraépítését és üldözött keresztény fiatalok ösztöndíjait.

Azbej Tristan a bejegyzésben szintén részvétét fejezte ki a Kongói Demokratikus Köztársaság egyik templomában történt vasárnapi robbantás áldozatainak és a hozzátartozóiknak.

Azt írta:

Tragikus nap a mai. Az éjszakai nigériai papgyilkosság után imént kaptuk a hírt, hogy napközben a Kongói Demokratikus Köztársaság Észak-Kivu tartományában található Kasindi település egy templomában robbantásos merényletet követtek el. Nem megerősített információk szerint a támadásnak több halálos áldozata van. A terroristák a bombát egy keresztelő alatt robbantották fel.

Borítókép: Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára beszédet mond a debreceni új Szentháromság görögkatolikus templom felszentelésén (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.