Reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Transparency International korrupciós jelentésére

A KTK figyelmeztetett, ez a hálózat pénzeli a hazai és a nemzetközi baloldal kampányát.

Magyar Nemzet
2023. 01. 31. 14:08
SOROS, György
Berlin, 2017. június 8. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az Európai Roma Mûvészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan) Fotó: CLEMENS BILAN

A KTK figyelmeztetett, ez a hálózat pénzeli a hazai és a nemzetközi baloldal kampányát.

„Érdekes, hogy a Transparency International sem a brüsszeli bürokráciát, sem az Európai Parlamentet nem vizsgálta, ők lemaradtak a listáról. A Transparency International ahhoz a Soros-hálózathoz tartozó szervezet, amely a dollárbaloldal korrupciós botrányában és a brüsszeli korrupciós botrányban is nyakig benne van.”

Ez a hálózat pénzeli a hazai és a nemzetközi baloldal kampányát, és szolgálja azt minden hazug jelentésével

– írta a Kormányzati Tájékoztatási Központ a Telexnek arra a kérdésre, hogy „mi a miniszterelnök véleménye a Transparency International által összeállított világrangsorról és Magyarország helyezéséről”. 

 

Magyarország az utolsó helyen

Mint ismert, a Transparency International kiadta 2022-es korrupciós indexét.

A szervezet azt vizsgálta, hogy milyen szinten van a korrupció a világ országaiban. 

Az országokat egytől százig terjedő skálán pontozzák (minél nagyobb a szám, annál kevésbé korrupt az adott ország). Az Európai Unión belül pedig Magyarország kapta a legkevesebb pontot, egészen pontosan 42-t. Egy évvel ezelőtt az Európai Unión belül Bulgária volt 42 ponttal a legkorruptabb ország a Transparency International jelentése szerint, Magyarország 43 ponttal pedig az utolsó előtti helyen állt. 2022-ben azonban míg a bolgárok egy pontot javítottak, addig Magyarország egyet rontott,

ezzel megnyerte magának az unió legkorruptabb országa címet. 

A világranglistán egyébként Magyarország a maga 42 pontjával a 77. helyen áll, amelyen hét másik országgal osztozik. Burkina Faso, Kuwait, a Salamon-szigetek, Kelet-Timor, Trinidad és Tobago, valamint Vietnam szintén 42 pontot ért el a 100-ból.

Érdemes megjegyezni, hogy a civil szervezet – többek között – a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványoktól kapott támogatásokat.

Borítókép: Soros György (Fotó: Clemens Bilan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.