Újra Budai Lóránt lett Jászberény polgármestere

Többséget szerzett a képviselő-testületben a Közösen Jászberényért Egyesület.

Magyar Nemzet
2023. 01. 15. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szavazatok 95,24 százalékos feldolgozottságánál Budai Lóránt, a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltje 7879 szavazattal (67,76 százalékkal) megnyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást Jászberényben – derült ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. Besenyi Orsolya, a Fidesz-KDNP támogatásával indított független jelölt 3408 vokssal a szavazatok 29,31 százalékát szerezte meg.

Mint ismert, október 17-én oszlatta fel magát az eredetileg jobbikos Budai Lóránt vezette képviselő-testület, ahol patthelyzet alakult ki. A voksoláson négy polgármesterjelölt – Besenyi Orsolya (független, Fidesz–KDNP-támogatással indult), Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület), László Péter (Mi Hazánk) és a független Nagy Tímea – mérette meg magát. A tizennégy egyéni és listás képviselői helyért a Fidesz–KDNP, a Közösen Jászberényért Egyesület és a Mi Hazánk minden egyéni választókerületben indított jelöltet, míg öten függetlenként szálltak ringbe.

A baloldal közös jelöltje, Budai Lóránt jelenlegi polgármester mögött most nem sorakozott fel a Demokratikus Koalíció. Kora este Gedei József pedig bejelentette lemondását Jász-Nagykun-Szolnok megye Jászberény központú választókerületi elnöki tisztségéről, és bejelentette azt is, hogy kilép a DK-ból.

 

Borítókép: Illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.