Kétszeres nyugdíj érkezik februárban

A postások hamarabb kezdik meg a kikézbesítést, az átutalások ebben a hónapban is 10-én érkeznek.

Magyar Nemzet
Forrás: FB2023. 02. 02. 15:12
null
2021.11.12. Budapest nyugdíj, nyugdíjprémium kézbesítés Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Februárban dupla nyugdíj érkezik, ráadásul van, akihez korábban csönget a postás – írta közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő hozzátette: most nemcsak az aktuális havi összeget várhatják az idősek és a nyugdíjszerű ellátásra jogosultak, hanem a megemelt 13. havi nyugdíjat is.

Ez azt jelenti, hogy februárban egy 208 ezer forintos átlagnyugdíj esetén kétszer 208 ezer forint, vagyis 416 ezer forint érkezik

– fejtette ki Szentkirályi Alexandra, aki egy videót is megosztott az oldalán.

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy a megszokottnál három nappal korábban kezdődik a februári nyugdíjak és a 13. havi, emelt összegű nyugdíj postai kézbesítése. Mivel a postások egyszerre viszik ki a nyugdíjat és a 13. havi nyugdíjat, jelentős összegű készpénzzel kell dolgozniuk, ezért több időre van szükség a kézbesítéshez. Azoknál nincs változás, akik banki utalással kapják a nyugdíjat, az ő bankszámlájukon február 10-én jelenik meg a pénz – tájékoztatott Szentkirályi Alexandra.

Az év eleji 15 százalékos nyugdíjemelés természetesen a 13. havi nyugdíjra is érvényes – húzta alá a kormányszóvivő. Emlékeztetett: 

a nyugdíjasok védelmét a parlament elé benyújtott költségvetésben is garantáltuk. A nyugdíjemelés mellett az élelmiszerárstopok és a rezsicsökkentés is védi az idősek megélhetését.

 

Szentkirályi Alexandra már a legutóbbi Kormányinfó pluszban is beszélt arról, hogy idén februárban érkezik az emelt összegű 13. havi nyugdíj. Hangsúlyozta, hogy 

a kormány a szankciós infláció ellenére is garantálja a nyugdíjak vásárlóértékét, és ha szükséges, akkor év közben is lesz nyugdíj-kiegészítés.

A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy a magyar családok és a nyugdíjasok a legalacsonyabb energiaárakat fizetik Európában, a rezsicsökkentett árakkal legalább 181 ezer forintot spórolnak meg havonta. Kijelentette:

A rezsicsökkentést továbbra is fenntartjuk az átlagfogyasztás mértékéig, a kormány most nyújtotta be a 2023-as költségvetés módosítását a rezsicsökkentés védelmére, amelyben megnégyszerezték a rezsivédelmi alapot, hogy ezután is hozzá tudjanak járulni a magyar családok és nyugdíjasok rezsiszámlájához.

Orbán Viktor miniszterelnök is több alkalommal kiemelte: a kormány célja a veszélyek korában is megvédeni a rezsicsökkentést, a családtámogatásokat, a nyugdíjakat és a munkahelyeket. Folyamatosan azon dolgoznak, hogy a költségvetéssel megóvják a magyar családokat az energiaárak emelkedésétől – húzta alá a kormányfő.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.