Veszélyes világ köszöntött Miskolcra, szinte mindennapos a zaklatás a villamoson

Folyamatosan romlik a miskolci Fidesz szerint a közbiztonság a borsodi vármegyeszékhelyen. A kormánypártok úgy vélik, hogy az utóbbi napok eseményei – lövöldözés, rablás és zaklatás – azt mutatják, egyre veszélyesebb az élet a városban. Azonnali lépéseket sürgetnek.

2023. 02. 09. 10:27
null
Forrás: Hollósy András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi napok eseményei ismét rávilágítanak arra, amit mi már sokszor elmondtunk az előző években: folyamatosan romlik a miskolciak szubjektív biztonságérzete, a város több pontján sem sikerül fenntartani a rendet

– emelte ki sajtóközleményben a Fidesz miskolci frakcióvezetője. Nagy Ákos rámutatott arra: szomorúan látják, hogy most már tömegközlekedni is veszélyes. – Legutóbb az Újgyőri főtéren követtek el fiatalkorúak csoportos rablást, néhány napja pedig arról kaptunk hírt, hogy egy fiatal lányt zaklattak a villamoson, az egyik villamosmegállóban pedig lövöldözéssé fajult egy verekedés. Lassanként már tényleg úgy érezhetjük magunkat, mintha egy amerikai akciófilmben lennénk, pedig ez csak a szomorú valóság Miskolcról – fogalmazott a kormánypárti politikus. 

Szavai szerint a 2019-es önkormányzati választás óta, három és fél év alatt kritikán aluli lett a városban a közbiztonság és a biztonságérzet.

– Egyre rosszabb a helyzet, és a város nemhogy nem tett a közrend fenntartásáért és előremozdításáért, hanem épp ellenkezőleg. 2019-ben még volt seriff-rendszer, voltak kiképzett kutyás járőrök, volt lovas mezőőrség. Azóta mindez megszűnt, radikálisan csökkent a rendészet létszáma, ezzel párhuzamosan pedig növekedni kezdett a közterületen elkövetett bűnesetek száma, a garázdaság és a kéregetés is. Sokan csak menekülnek az összeverődött bandáktól és az önkívületi állapotban lévő, kábult fiatalkorúaktól – közölte a Fidesz miskolci frakcióvezetője. Hozzátette: közben sunyi módon hallgat az elmúlt napok eseményeiről a város felelős alpolgármestere és a rendészeti bizottság DK-s elnöke, Szilágyi Szabolcs is.

Nagy Ákos úgy véli, hogy a gyurcsányista baloldal három és fél év alatt teljesen tönkretette a miskolci közbiztonságot.

„Ha Gyurcsánynak a miskolci közgyűlésben ülő emberei eddig nem tudtak semmit sem tenni Miskolc közbiztonságáért, akkor a következőkben sem várhatunk mást.”

Felszólítjuk a városvezetést, hogy azonnal cselekedjen, mert ha ezt nem teszi meg, akkor Miskolc évtizedekre csúszik vissza az időben, amikor sötétedés után már senkinek nem volt ajánlatos kimozdulni otthonról

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Borítókép: sok dolga akad Miskolcon a rendőröknek (Fotó: Hollósy András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.