Megerősíti a kormány a közösségeket: 2023 a gondoskodó nemzet éve lesz

Folytatódik a Határtalanul program, és újraindul a Miénk a város! játék is.

Magyar Nemzet
2023. 02. 01. 14:19
null
20210601 MN Budapest Potápi Árpád államtitkár Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt évtizedben nemzeti közösségünk erősebbé vált. Közösségeink ereje pedig abban rejlik, hogy számíthatunk egymásra – közölte Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a közösségi oldalán közzétett videóban. 

Az egység abban is megmutatkozott a politikus szerint, hogy egységben mozdultunk meg az orosz–ukrán háború kitörésekor kárpátaljai nemzettársainkért – mondta. 

Kijelentette továbbá, hogy 2023 a gondoskodó nemzet éve lesz a nemzetpolitikában. 

Idén sem feledkezünk meg a családokról: továbbra is minden anyasági támogatás igénylő családot babacsomaggal ajándékozunk meg, emellett tovább erősítjük a gyermekegészségügyi szakemberek hálózatát

– közölte. 

Azt írta, hogy tematikus év keretében erősítik tovább a közösségek együttműködését, ezen belül a hamarosan újrainduló Miénk a város! játékkal, amelyben a hat–tíz éves gyerekek nem önmagukért, hanem a közösségükért játszhatnak, valamint 2023-ban is támogatják a külhoni pedagógusok együttműködését, szakmai továbbképzését, valamint a gyerekek táboroztatását.

De folytatódik a Határtalanul program is, amely az idei évtől új, izgalmas, a külhoni magyar régiókhoz kapcsolódó, Határtalanul barangoló című online tananyaggal segíti a Kárpát-medence fiataljait, hogy még inkább megismerjék egymás közvetlen környezetének hagyományait, történelmét, kultúráját. Elárulta, hogy Kárpát-medence-szerte megújítják a vállalkozói mentorprogramot, hogy a tapasztalt nagyvállalkozók a segítségére lehessenek a kezdő vállalkozóknak és egymásnak.

Potápi Árpád János hangsúlyozta: – Az év során több felhívással is készül a nemzetpolitikai államtitkárság, amelyek keretében szeretnénk megmutatni nemzetünk tagjainak cselekvő gondoskodását, mert a magyar gondoskodó nemzet.

Borítókép: Potápi Árpád János államtitkár (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.