Megvan, ki vezeti majd az MSZP EP-listáját

Hivatalos csak holnap lesz, és már az is bizonyosnak tűnik, hogy az MSZP önállóan indul majd a 2024-es európai parlamenti választáson.

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner2023. 02. 02. 15:10
null
2020.07.03. Budapest Karácsony Gergely önkormányzati törvényt érintő sajtótájékoztatója Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet KÉPEN: Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP európai parlamenti listáját Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vezeti majd – tudta meg a Mandiner. A lap információját a párt egyik név nélkül nyilatkozó vezető politikusa erősítette meg. A jelenlegi információk alapján a hírt a párt pénteken fogja megerősíteni. A portál arról is beszámolt, hogy a konkrét listáról egyelőre nincs hivatalos döntés.

Most már az is bizonyosnak tűnik, hogy az MSZP önállóan indul a 2024-es EP-választáson, amelyen egy-két befutó hellyel számolnak. 

Emlékeztettek arra is, hogy Tüttő Kata 2019-ben lett a Karácsony Gergely városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese, de előtte is dolgozott a Fővárosi Közgyűlésben képviselőként, 2002 és 2014 között.

Az értesüléssel kapcsolatban megkeresték Tüttő Katát, aki a párt sajtóosztályához irányította a lapot. A lap arra is felhívja a figyelmet, hogy az EP-képviselői hely és a főpolgármester-helyettesi poszt összeférhetetlen, ezért elképzelhető, új helyettes után kell néznie Karácsony Gergelynek. 

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy a főpolgármester-helyettes 2021-ben a milliomosok kedvenc, méregdrága hobbiját választotta nyaraláskor, ugyanis egy komplett vízi lovaglás sok ember egyhavi bérébe is belekerülhet.

Tüttő Kata egyébként akkor keltett nagy közfelháborodást, amikor spórolásra kérte a budapestieket, mert a főpolgármester-helyettes úgy látja, hogy a fővárosiaknak kevesebbet kellene autózniuk. Más kérdés, hogy ő maga mivel jár dolgozni. 

Borítókép: Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője (balról jobbra), Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes és Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.