Többször előbújik a Nap a felhők mögül

A csúcshőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul.

Magyar Nemzet
Forrás: Met, Köpönyeg2023. 02. 01. 10:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felhős idő mellett ma számíthatunk arra, hogy rövidebb időszakokra az ország legnagyobb részén kisüthet a nap. Délutánig csak elvétve várható csapadék, délutántól azonban az ország északi részében (északnyugat, észak felől) egyre többfelé elered az eső, de 

a hegyvidéki területek mellett az Északi-középhegységben havas eső, illetve havazás is előfordulhat.

Viharos széllökések is jöhetnek a délnyugati megyék és az északkeleti határvidék kivételével az ország többi területén.

A csúcshőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul – olvasható a Met.hu előrejelzésében

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív- és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, a vérrögös elzáródások (szívinfarktus) – olvasható a Köpönyeg orvosmeteorológiai előrejelzésében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.