Az ittas férfi bántalmazta és megszégyenítette a fiút, ám hamarosan elfogták a rendőrök

Személyleírás alapján keresték a dabasi rendőrök azt a férfit, aki egy 13 éves fiút pécézett ki magának egy buszmegállóban.

Magyar Nemzet
Forrás: police.hu2023. 03. 31. 16:46
Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy dabasi buszmegállóban várta hazafelé tartó járatát március 29-én délután két lány és egy gimnazista fiú, amikor utóbbihoz odalépett egy láthatóan ittas, kezében sörösüveget markoló férfi – írja a police.hu.

Az ittas férfi leült a fiú mellé és először kért egy kétszázast. A fiú nem adott, a férfi erősködött, közben lekezelő, vagánynak szánt stílusban tolta, hogy ő rendőr, és ha nem ad neki pénzt, akkor lecsukatja. Látva a közelben lévő lányokat arra biztatta, hogy kérjen tőlük bocsánatot. Többszöri felszólítása már kezdte megrémíteni a fiút, amikor nyomatékul a férfi elkapta a tarkóját, a buszmegálló oldallemezének ütve a a lányok felé fordította a fejét, és már nagyobb hangerővel utasította bocsánatkérésre. Megtette, ám a férfi nem tágított. Szóba hozta lányait, és azt ecsetelte, hogyan és honnan fog lógni a fiú, ha bántani meri szeretteit. 

Lehazugozta, és az arcába ordítva adta tudtára, családtagjait is megöli vele együtt. Az önmagát hergelő, már ordibáló férfi ezután leköpte és hajánál fogva rángatta áldozatát.

A fiú néhány méterrel arrébb lépve tárcsázta a segélyhívót, miközben a megálló takarásába rejtőzött. A férfi végül eldobta sörösüvegét és távozott a helyszínről.

A helyszínre riasztott egységek személyleírás alapján eredtek a nyomába. Mielőtt kamerafelvételek után kezdtek volna kutatni, az egyik körzeti megbízott a közeli sörözőt is ellenőrizte. A férfi egy asztalnál ült az épp aktuális sörösüvegével. Elfogta, előállította.

A lakcím nélküli, 34 éves R. Zoltán tagadta a történteket, vallomást azonban nem tett.

Aljas indokból vagy célból elkövetett könnyű testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, őrizetbevétele mellett folytatja le vele szemben a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását.


 Borítókép: Elkapta a rendőrség a bántalmazó, lakcím nélküli, ittas férfit (Fotó: police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.