Idén is a hagyományos időpontban kezdődik a balatoni hajózási szezon

Nagyszombaton, április 8-án hajózhatunk először a magyar tengeren.

2023. 03. 19. 15:49
null
Siófok, 2022. július 2. Hajók a siófoki kikötõben 2022. július 2-án. Megkezdõdött a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási fõidénye. Idén közvetlen járatok indulnak Siófokról Tihanyba, a Balatonföldvár-Tihany útvonalat meghosszabbították Balatonfüredig. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A balatoni hajózási szezon kezdete hagyományosan nagyszombat, ami idén április 8-ára esik. A Balatoni Hajózási Zrt.(Bahart) első menetrendi hajója ilyenkor fut ki a siófoki kikötőből, amelyet Balatonfüreden a térség számos közszereplője, valamint több száz fős tömeg várja és köszönti – áll a hajózási társaság tájékoztatójában, melyet a Hírbalaton.hu szemlézett.

BAHART
Idén is nagyszombaton indulnak az első hajók Fotó: Bruzák Noémi

Az első hajó a Szent Miklós lesz, amely 9 órakor indul Siófokról Balatonfüredre. A hajón a Bahart vezérigazgatója tart tájékoztatót. 

Balatonfüreden 10 órakor kezdődik a város első hajót fogadó ünnepi műsora a kikötőben, majd a Szent Miklós ingyenes sétakört tesz az érdeklődőkkel.

Nagyszombatot követően – a korábbi évek gyakorlata szerint – tavasszal még csak hétvégeken, ünnepeken és a fő útvonalakon (Fonyód–Badacsony, valamint Siófok–Tihany–Balatonfüred között) közlekednek majd a menetrend szerinti hajók. A nyár közeledtével aztán egyre több hajójárat lesz elérhető a magyar tengeren.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.