Így módosulnak a menetrendek a vasárnapi óraátállítás miatt

A nyári időszámítás március 26-án, vasárnap kezdődik, az órákat hivatalosan hajnali kettőkor három órára állítják előre. Több éjszakai belföldi és nemzetközi vonat, illetve néhány vidéki, valamint fővárosi buszjárat közlekedése is megváltozik.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 03. 25. 8:02
null
Budapest, 2021. október 8. A MÁV-Start Zrt. Stadler KISS (Komfortabler Innovativer Spurtstarker S-Bahn-Zug), a svájci Stadler Rail által gyártott, egyik emeletes, elektromos meghajtású korszerû motorvonata áll a fõváros Nyugati pályaudvarának nemrég felújított csarnoképületénél. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Volánbusz járatai közül az érdi, a kiskunhalasi és a hódmezővásárhelyi térségben módosul néhány éjszakai járat indulása.

Szintén változik az óraátállítás idején a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő tram-train vasútvillamos közlekedése.

A BKK tájékoztatása szerint az óraátállítás miatt vasárnap hajnalban a legtöbb fővárosi járat közlekedése nem változik, a 2 óra előtti és a 3 óra után indulásokat kell figyelni a menetrendben. Ebben az időszakban, várhatóan hajnali 2 és 4 óra között a közterületi kijelzők nem üzemelnek majd.

Mivel egyes járatokat az óraátállítás időpontja menet közben ér, a 918-as, 937-es, 938-as, 940-es, 943-as, 948-as, 950-es és a 950A, a 956-os, 964-es, 972-es, 972B, 980-as, 990-es, 992-es, 994-es, 996-os, 998-as és a 999-es busz esetében egy-két indulás időpontja is változik - írták.

Jelezték, hogy a 100E repülőtéri gyorsjárat változatlanul egész éjszaka közlekedik, de egyes járatok indulása néhány perccel módosulhat az óraátállítás miatt.

A MÁV járatait is érinti az óraátállítás

Az óraátállítás több belföldi éjszakai vonatot is érint a Budapest–Esztergom, Budapest–Székesfehérvár, Budapest–Vác–Szob, Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen-Nyíregyháza–Záhony, Debrecen–Nagykereki, Budapest–Újszász–Szolnok és a Budapest–Lajosmizse vonalakon.

Március 25-én, szombaton induló éjszakai vonatok egyórás késéssel érkeznek meg külföldi célállomásukra, valamint az éjszaka úton levő nemzetközi személyszállító vonatok is körülbelül 60 perccel később érkeznek Budapestre.

 

Így változik a nemzetközi forgalom 

A Kolozsvár és Szolnok közötti Corvin nemzetközi gyorsvonat Püspökladány és Szolnok között körülbelül 50-60 perc, míg a Szolnok és Kolozsvár közötti Corvin nemzetközi gyorsvonat Berettyóújfalutól körülbelül 60 perc késéssel közlekedik az óraállítás miatt – tették hozzá.

A vasúttársaság azt írta, hogy a nemzetközi vasúti forgalomban a Bécs és Bukarest közötti Dacia nemzetközi gyorsvonat Lőkösházáról nyári időszámítás szerint indul tovább 3.39 órakor, míg a Bukarest és Bécs közötti Dacia nemzetközi gyorsvonat Lőkösházáról már a nyári időszámítás szerint közlekedik 3.03 órakor.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.