időjárás 21°C Klotild 2023. június 3.
logo

Kövér László: Készen állunk szabadságunk védelmére

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.03.15. 13:32 2023.03.15. 14:29
Kövér László: Készen állunk szabadságunk védelmére

– Az Istenben, hazában és családban hívő mai magyarok XXI. századi regimentje felsereglett, és nincsen híján lélekszámnak és a lélek erejének sem – fogalmazott március 15-i ünnepi beszédében Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

– Készen állunk a modern magyar nemzetet és a polgári Magyarországot megteremtő és éltető szabadság védelmére, melyet Kossuth Lajos vezetésével vívtak ki az 1848–49-es forradalmárok – jelentette ki Kövér László a forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Monokon. Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy a neves államférfi monoki szülőhelyéről és szobra mellől ma azt jelenthetjük Kossuthnak, hogy az Istenben, hazában és családban hívő mai magyarok XXI. századi regimentje felsereglett, és nincsen híján lélekszámnak és a lélek erejének sem.

Jogunk is van, erőnk is van, hogy öncél legyünk, ne idegen céloknak eszköze 

– idézte Kossuth Lajos szavait Kövér László, aki megjegyezte, hogy Magyarország kormányzójának és első pénzügyminiszterének demokráciaeszménye nemcsak a magyar, hanem a nyugati szabadságnak ihletője és éltetője is egyben. Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, Kossuth Lajos alakja az egész világon ismertté tette azt, hogy mit jelent a szabadság és a demokrácia.

 

Borítókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Március 15.

Washingtonban is megünnepelték a március 15-i forradalmat

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.