Megszólaltak az Újbudán halálra késelt rendőr családtagjai

Először álltak nyilvánosság elé, az édesanya mai napig nem hiszi el, hogy ez megtörténhetett a fiával. Baumann Péter édesanyja és testvére a Retro Rádiónak nyilatkoztak.

Magyar Nemzet
2023. 03. 19. 16:24
null
rendőrgyilkosság Baumann Péterre, a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrre emlékező gyászolók az újbudai rendőrkapitányságnál Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtörték a hallgatást, és a Retro Rádiónak nyilatkoztak a januárban meggyilkolt rendőr, a 29 évesen életét vesztő Baumann Péter rokonai. Ismert, az újbudai lakótelepen történt rendőrgyilkosság az egész országot megrázta. Baumann Péterről most testvére és édesanyja azt mondta, hogy a fiatalember már gyermekkorában eldöntötte, rendőr akar lenni, és mindig azt vezérelte, hogy másokon segíthessen. 

rendőrgyilkosság, Baumann Péter emlékehelye
Az egész ország gyászolta Baumann Pétert. Fotó: Máthé Zoltán

Baumann Péter családtagjai eddig nem beszéltek a januári tragédiával kapcsolatban, most azonban megszólalt a főtörzsőrmester édesanyja és testvére, akik a Retro Rádió egyik műsorában elmondták, mit éltek át az elmúlt hetekben.

Baumann Péter gyerekkora óta rendőr szeretett volna lenni 

A rendőr testvére, István kifejtette, hogy nagyon közel álltak egymáshoz. Elmondta, hogy aludt, amikor Baumann Péter menyasszonya felhívta, hogy induljon a kórházba, mert nagyon nagy a baj.

A kórházban már két rendőr várta, ők közölték, hogy nem sikerült megmenteni a testvére életét. 

István elcsukló hangon megjegyezte a rádióműsorban, hogy testvére segítőkész ember volt, akire mindig lehetett számítani. Mint mondta, Péter azért akart rendőr lenni, hogy segíthessen másokon, és már gyermekkorában eldöntötte, hogy ezt a hivatást választja.

Az édesanya, Enikő felidézte, hogy fia már az egyik óvodai farsangon is rendőrnek öltözött, a rendészeti szakközépiskola későbbi nyílt napja pedig olyan hatással volt rá, hogy eldőlt a sorsa a karrierjét illetően. 

Az anya azt mondta, ekkor csillogást látott a fia szemében, akit nem lehetett lebeszélni a céljairól.

Hozzátette: miután felvették, állandóan féltette őt az egész család.

– Tudtuk, hogy milyen veszélyben van, mert mindig ott volt az első sorban. Valahogy ezt az anyai szív megérzi, én pedig minden beszélgetésünk alkalmával úgy búcsúztam el tőle, hogy nagyon vigyázz magadra, kisfiam! – emlékezett vissza Enikő.

Az anya megfogalmazása szerint brutális érzés volt, amikor megtudták, mi történt a fiával. Műtősnőként dolgozik, és éppen a munkahelyén tartózkodott a gyilkosság éjszakáján. Hajnali fél háromkor kopogtattak a szobája ajtaján. Éppen megpihent egy kicsit, azt gondolta, munkára hívják majd.

Először ki sem mertem nyitni az ajtót, mert telefonon szoktak szólni, ha feladat van. Ekkor odakintről meghallottam a férjem hangját. Azt mondta: 

Enikő, nyisd ki az ajtót, mert baj van!

– idézte fel a történteket az édesanya.

Mikor kinyitotta a szoba ajtaját, meglátott két rendőrt a férje társaságában. Kezdetben nem értette, mi a baj, mi történt. Nem hitte el a hallottakat. Az interjúban azt ismételgette, hogy a mai napig nem hiszi el, hogy mindez megtörténhetett a fiával.

Borítókép: Baumann Péterre emlékeznek az újbudai rendőrörs előtt. (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.