Rekordokat dönt a Millió lépés az iskoládért program applikációja

A hétfőn indult országos mozgásösztönző versenybe eddig 1600 iskola 8600 osztálya jelentkezett.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 30. 10:04
null
Orosháza, 2015. január 17. Diákok kitöltik a feladatlapokat a központi írásbeli felvételi vizsgán az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 2015. január 17-én. Ezen a napon 480 intézmény 499 vizsgahelyszínén tartják a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgáit a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokban, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára. Orosházán 260 fiatal ír felvételit. MTI Fotó: Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt két napban Magyarország legnépszerűbb, legtöbbet letöltött applikációja volt a MillióLépés; a 77 napos kihívás első két napját rekordszámú regisztrációval és várakozás feletti aktivitással zárta a Millió lépés az iskoládért program – közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel. Mint írták, a hétfőn indult országos mozgásösztönző versenybe eddig 1600 iskola 8600 osztálya jelentkezett, valamint több mint 60 ezren töltötték le a programban való részvételhez szükséges applikációt, a felhasználók fele 18 év alatti.

 

– Eddig egy Puskás Ferenc stadionnyi ember kapcsolódott be a mozgásra ösztönző játékba. A kihívás végén száz iskola 1-1 millió forintot nyer sporteszközök vásárlására 

 

– ismertették.

A közlemény szerint a Magyar Szervátültetettek Szövetsége által az Aktív Magyarországért felelős államtitkárság támogatásával elindított egészségprogram célja, hogy rendszeres mozgásra ösztönözze a résztvevőket, és képet adjon arról, mennyit mozgunk valójában. Kitértek arra is, hogy az applikáció mellett a versenyben részt vevő iskolák között akadnak kiemelkedők, mint az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, amelynek több mint 800 regisztrált tanulója már a verseny első napján virtuálisan körbejárta a teljes, 2583 kilométeres Kékkört. 

– Ezt a rendkívüli teljesítményt azóta már két további iskola, a Békéscsabai Zwack József Technikum és Szakképző Iskola, valamint a budapesti Gloriett Sportiskolai Általános Iskola is megismételte, a statisztikákból pedig az látható, hogy ma akár további 20 iskola is a teljes Kékkör végére érhet. A MillóLépés app ingyenesen letölthető az App Store-ban és a Google Playben is – közölte a Miniszterelnökség.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/ Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.