Szabadulhat a börtönből Herczeg Zoltán

Az ügyészség kezdeményezte a bíróságnál a drogbotrányba keveredett divatguru, Herczeg Zoltán, valamint gyanúsított-társa letartóztatásának a megszüntetését – tudta meg a Magyar Nemzet. Herczeg még tavaly októberben került rács mögé azután, hogy a lakásán és az autójában is találtak drogot, többek között kokaint. A rendőrség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folytat nyomozást.

PÁMER DÁVID
2023. 04. 18. 16:14
Herczeg Zoltánt drogkereskedelemmel gyanúsítják megalapozottan (Forrás: Herczeg Zoltán FB-oldala)
Herczeg Zoltánt drogkereskedelemmel gyanúsítják megalapozottan (Forrás: Herczeg Zoltán FB-oldala)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Herczeg Zoltán ismert divattervező és társa letartóztatásának megszüntetését kezdeményezte az illetékes ügyészség – derült ki a Fővárosi Főügyészség lapunknak adott válaszából.

Mint írták,

a kérdezett, kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyamatban lévő bűnügyben az illetékes Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a tegnapi napon mindkét, jelenleg letartóztatásban lévő gyanúsított esetében a letartóztatásuk megszüntetésére és velük szemben bűnügyi felügyelet elrendelésére tett indítványt a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírájánál.

Herczegre és egy társára október 21-én csaptak le a rendőrök, miután felmerült, hogy kábítószerrel kereskedhettek. Az akkori hírek szerint Herczeg Zoltán készpénzt, több mint tíz gramm kokaint és száz gramm marihuánát foglaltak le. A divatguru lakásán és kocsijában is találtak drogot. Később a rendőrség közleményben tudatta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében. Az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint egy gramm port – elsődleges adatok szerin kokaint – találtak.

A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Herczeg a fogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta a kihallgatása során.

Borítókép: Herczeg Zoltánt drogkereskedelemmel gyanúsítják megalapozottan (Forrás: Herczeg Zoltán Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.