A Google árvíz-előrejelző felülete már hazánkban is elérhetővé válik

Mostantól akár már hét nappal korábban (48 órával hamarabb, mint tavaly) hozzáférhetőek lesznek a kritikus információk.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 23. 11:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Google Magyarországra is kiterjeszti árvíz-előrejelző felületét – tudatta a cég sajtóirodája kedden az MTI-vel. 

A közlemény szerint a Google már régóta dolgozik azon, hogy a mesterséges intelligencia segítségével segítsen kezelni az éghajlati válságot; az erőfeszítések részeként nyolcvan országra terjeszti ki árvíz-előrejelzési kapacitásait. A szolgáltatás hatvan új, afrikai, ázsiai csendes-óceáni, európai, dél- és közép-amerikai országgal bővül, köztük Magyarországgal is.

A kormányok, segélyszervezetek és magánszemélyek ezekben a régiókban mostantól akár már hét nappal korábban (48 órával hamarabb, mint tavaly) hozzáférhetnek a kritikus információkhoz. 

Így a Flood Hubnak, a Google platformjának köszönhetően felkészülhetnek az árvizekre és alkalmazkodhatnak a változó körülményekhez.

A felület négyszázhatvan-millió ember által lakott területen jeleníti meg a folyóvízi árvizek előrejelzéseit, megmutatva, hogy azok mikor és hol fognak bekövetkezni – áll a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.