Bernie Sanders: Orbán Viktor hatással van a republikánusok gondolkodására

A volt demokrata párti amerikai elnökjelölt meghökkenve látta, hogy konzervatív amerikaiak mentek Magyarországra, hogy tiszteletüket tegyék a miniszterelnök előtt a CPAC-en.

Magyar Nemzet
Forrás: partizan.hu2023. 05. 09. 8:13
SANDERS, Bernie
Essex Junction, 2020. március 4. A Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó Bernie Sanders vermonti független szenátor egy kampánygyûlésen a vermonti Essex Junctionban 2020. március 3-án, az úgynevezett szuperkedden, amikor tizennégy amerikai államban tartanak elõválasztást. MTI/EPA/Herb Swanson Fotó: Herb Swanson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktornak van hatása a Republikánus Párt gondolkodására

 – jelentette ki a Partizánnak adott interjúban Bernie Sanders, aki sajnálatosnak tartja, hogy a republikánusok alapvetően példaképként tekintenek a magyar miniszterelnökre. A volt demokrata párti amerikai elnökjelölt szerint a probléma az, hogy a Republikánus Párt alapvetően Orbánnal szimpatizál. „Bár mi igyekszünk változtatni ezen, de a Demokrata Párt nagyban függ a cégektől. Így hát nem készek felvenni a harcot a céges világgal. Ezért ránk, a progresszívok alapvetően kis csoportjára hárul az elvtársainkkal való nemzetközi együttműködés feladata a dolgozók jogaiért” – magyarázta a politikus, aki a 2016-os elnökválasztás előtt végül alulmaradt a demokrata párti előválasztáson Hillary Clintonnal szemben.

A magyar miniszterelnök világpolitikában betöltött szerepe az interjú felvételével egy időben zajló magyarországi CPAC-konferencia kapcsán került szóba, amelynek sikere láttán Bernie Sanders közölte:

Őszintén szólva meghökkenve láttam, hogy konzervatív amerikaiak látogattak el Magyarországra, hogy tiszteletüket tegyék egy olyan ember előtt, aki a magyar demokrácia meggyengítésén dolgozik.

Sanders kitért a jövő évi amerikai elnökválasztásra is, jelezve: valószínűleg a jövő évi elnökválasztáson is Donald Trump lesz a republikánusok jelöltje, akit nem szabad lebecsülni. 

– Ha valóban ő lesz a jelölt, erős kampánya lesz, és van esélye a győzelemre

– vélekedett a veterán politikus. 

Borítókép: aA Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó Bernie Sanders vermonti független szenátor egy kampánygyűlésen a vermonti Essex Junctionban (Fotó: MTI/EPA/Herb Swanson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.