Izzadhatnak a németek, a magyar vámosok lefoglalták az ampulláikat

Csaknem nyolcmillió forint értékben gyógyszeres ampullákat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M5-ös autópályán egy német rendszámú teherautó ellenőrzésekor – közölte a vámhivatal szerdán a Facebook-oldalán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 24. 14:51
null
Székesfehérvár, 2022. március 13. Pihenõidejüket töltõ külföldi kamionok a hétvégi kamionstop idején, az M7-es autópálya 59 km-es kilométer szelvényében lévõ parkolóban, Székesfehérvár térségében. Magyarországon az ugynevezett kamionstopot, vagyis a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjármûvekre vonatkozó hétvégi és ünnepnapi közlekedési korlátozás rendjét külön jogszabályban rögzítették. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ampullák izzadásgátló és ránctalanító hatású készítményt tartalmaztak, egy ételtároló dobozban voltak elrejtve.

A teherautó a fuvarokmánya szerint Törökországból szállított Németországba autóalkatrészeket. A pénzügyőrök átvizsgálták a kamion utasfülkéjét is, majd a sofőr fekhelyén egy nagyméretű textilzsákban, illetve egy takaróba bugyolálva több gyógyszer üres csomagolását és alkalmazási leírását találták meg.

A járműben lévő hűtőben, egy ételtároló dobozban száz gyógyszeres ampulla sorakozott, azokról a sofőr szállítási okmányt vagy egyéb dokumentumot nem tudott bemutatni. Úgy emlékezett, főnöke kérte arra, hogy eljuttassa a gyógyszereket Németországba

 – írta a NAV a közleményben.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakértője szerint a készítmények Magyarországon vénykötelesek, azokat a járművezető indokolatlan mennyiségben tartotta magánál.

A talált készítményeket a NAV munkatársai lefoglalták, az ügyben gyógyszerrendészeti szabálysértés gyanúja miatt eljárást indítottak – olvasható a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Faludi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.