2030-ra Európa legjobb egyetemei közé szeretnék emelni a Corvinust

A fenntartó-váltás révén hosszú távú stratégiát dolgoznak ki, hogy az egyetem világszínvonalú lehessen – fogalmazott a Corvinus Egyetem rektorhelyettese, Szántó Zoltán.

Forrás: Karc FM2019. 02. 17. 11:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fenntartó-váltás révén hosszú távú stratégiát dolgoznak ki, hogy az egyetem világszínvonalú lehessen – fogalmazott a Corvinus Egyetem rektorhelyettese. Szántó Zoltán elmondása szerit 2030-ra el akarják érni, hogy Európa legjobb egyetemei között emlegessék a Corvinust. Többek között angol nyelvű alap, mester és doktori képzésekkel akarnak felzárkózni.

Szabadabb, rugalmasabb lesz a szabályozás, ami segíti az oktató munkát és az egyetem működtetését. A rektorhelyettes egyúttal cáfolta, hogy megszűnnének a támogatott képzések. Az állami támogatást a Corvinus ösztöndíj váltja fel 2020-tól. Ezt a legkiválóbb hallgatók kaphatják, de az ösztöndíj nem befolyásolja az államilag támogatott képzési lehetőséget. A támogatás feltételeiben és mennyiségében nem lesz változás.

Szántó Zoltán beszélt arról is, hogy az egyetem nagyobb hangsúlyt fektet a mester és doktori képzésekre. Két szak esetében bevezetnék a 4+1 éves képzést vagyis a négy éves alapszak után egyéves mesterképzés következik.

Idén júliustól egy állami alapítású alapítvány veszi át a Budapesti Corvinus Egyetem működését. Az állam átadja Richter- és MOL részvényeinek 10-10 százalékát, összesen 380 millió forint értékben, valamint a tavalyi osztalék teljes részét. Az Alapítvány kizárólagos tulajdonosa a Magyar Állam lesz. A kormány modellnek szánja a finanszírozás átalakítását és más egyetemeken is be szeretné azt vezetni, mert szerintük a felsőoktatás jelenlegi finanszírozása nem hatékony.

https://www.mixcloud.com/karcfm/új-modell-a-corvinus-egyetemen-hangoló-2019-02-15-1/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.