5 nap, 10 gyermekotthon, sok száz megmelengetett gyermekszív

Idén több mint 300 névre szóló ajándékot kaptak a Szülők Háza Angyalprogramjában részt vevő gyerekek.

Magyar Nemzet
2020. 12. 29. 17:45
null
Gyerekek bontják ki a Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából kapott ajándékukat Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén több mint 300, névre szóló ajándékot kaptak a Szülők Háza Angyalprogramjában részt vevő gyerekek, akikhez Angyaljárat vitte a csomagokat. A csatlakozó művészek műsort is adtak: Gájer Bálint és Malek Andrea élő koncerttel vett részt a mobil karácsonyi járat első, budapesti állomásán – olvasható a Szülők Háza Alapítvány közleményében.

A Szülők Háza Angyalprogram különlegessége, hogy – természetesen a szabályokat betartva – a programhoz csatlakozó művészekkel személyesen adták át a csomagokat. Idén 300 kisgyermek levelét juttatta el a Szülők Háza angyala az ajándékozó angyaloknak, és nagy örömünkre mindenkinek a kívánsága teljesült! – írják a közleményben.

Az ajándékozás elsősorban magánemberek részvételével valósult meg, de intézmények, cégek munkatársai is részt vettek a programban angyalként, továbbá az Angyaljárat támogatója volt a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért, a MINI CRM, a Bunge Zrt., a MK Consulting, a Lexcom és a Bird and Bird. A Hagyományok Háza angyalai kékfestő hátizsákokat varrtak ajándékba.

A Szülők Háza közleményében kitér arra is, hogy 2020 rendhagyó év volt: a közös karácsonyi ünnepségről sajnos le kellett mondaniuk, ezért az alapítvány munkatársai Angyaljárattal juttatták el az ajándékokat a gyermekotthonok kis lakói számára. Az Angyaljárat, azaz a mobil Szülők Háza nem csak csomagokat szállított: a gyerekeknek zenés szórakoztató műsorral is kedveskedtek az alapítvány nagyköveteinek közreműködésével. Az első állomáson, a budapesti Kossuth Gyermekotthonban Malek Andrea, Gájer Bálint és Lőcsey Attila a NoStressBanddel adtak élő karácsonyi koncertet. A második budapesti helyszínre Csonka András kísérte el az Angyaljáratot. Győrben Nagy Balázs és Vincze Ottó csatlakoztak a programhoz, Érden pedig Patocska Olivér vett részt a csomagok átadásában és adott minikoncertet. Mónosbélre Nyári Károly muzsikáját vitték el az otthon kis lakóinak.

A Szülők Háza Alapítvány közleményében köszönetet mond az Angyalprogram résztvevőinek, a művészeknek, a cégeknek és a sok-sok magánszemélynek, hogy támogatták a programot és az Angyaljárat elindulását.

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: MTI/Mónus Márton

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.