Mozgásra ösztönzi a kormány a diákokat

A határon túli magyar diákok augusztus 31-ig pályázhatnak a jelentős díjazású Jó tanuló, jó sportoló címre.

2020. 08. 11. 10:30
null
Az államtitkár hangsúlyozta a mindennapi mozgás fontosságát. Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

El kell érni, hogy minden magyar gyerek minden nap mozogjon, mert ezzel jelentősen javítható az egészségügyi állapotuk – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán. Potápi Árpád János hozzátette: Magyarországon az elmúlt tíz évben sokat tettek azért, hogy a gyerekek minden nap mozogjanak, hiszen bevezették például a mindennapos testnevelés órát. – A kormány szeretné elérni, hogy a határon túli magyar iskolákban is legyen lehetőségük erre a gyerekeknek – közölte az államtitkár.

Az államtitkár a mindennapi mozgás fontosságát hangsúlyozta.
Fotó: Teknős Miklós

Emlékeztetett, hogy a múlt héten utóbbiak számára is meghirdették a jó tanuló, jó sportoló címet, amelyre kiváló tanulmányi és kiemelkedő sporteredményeket elérő külhoni magyar diákok pályázhatnak. A pályázatot augusztus 31-éig lehet benyújtani a [email protected] címen. Az év jó tanulója, jó sportolója címet és a vele járó 300 ezer forintos jutalmat külhoni régiónként egy-egy diák nyerheti el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.