A baloldal ártott az országnak a magyarok szerint

A válaszadók többsége szerint a Gyurcsány vezette ellenzék túl messzire ment.

Munkatársunktól
2020. 12. 10. 14:20
DONÁTH Anna Júlia; JAKAB István
Budapest, 2020. július 14. Donáth Anna Júlia, a Momentum EP-képviselõje felszólal a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekrõl szóló kormánypárti javaslat vitáján az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. július 14-én. Mögötte Jakab István, a parlament fideszes alelnöke. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A válaszadók többsége (62 százaléka) szerint a Gyurcsány vezette ellenzék túl messzire ment, ártott az országnak, amikor korábban Magyarország szankcionálását követelte Brüsszeltől, míg a megkérdezettek harmada (34 százaléka) nem ért egyet ezzel az állítással – derül ki a Századvég legújabb közvélemény-kutatásából. Mindezek fényében megállapítható, hogy a baloldal Magyarország ellen irányuló támadásai nem kerülték el a magyar választóközönség figyelmét sem – húzta alá a kutatóintézet közleményében.

A Századvég korábbi közvélemény-kutatása már rávilágított, hogy a válaszadók 81 százaléka szerint járványhelyzetben nem szabadna feltételekhez kötni az uniós költségvetési források kifizetését, és mindössze 15 százalékuk fogadná el ezeket a feltételeket. A megkérdezettek 61 százaléka helyezkedett arra az álláspontra, hogy Brüsszelnek nincs joga a források megvonásával beavatkozni Magyarország belügyeibe, amennyiben nem lenne járványhelyzet, 34 százalékuk szerint Brüsszelnek joga van megvonni a forrásokat, mert nem érvényesül megfelelően a jogállamiság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.