A baloldal feltalálta a progresszív antiszemitizmust

Progresszív antiszemita az, aki jobban gyűlöli a kormányunkat, mint a zsidó honfitársainkat – mondta a kormányfő.

Magyar Nemzet
2020. 12. 14. 19:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volner János független képviselő az azonnali kérdések órájában arról kérdezte a miniszterelnököt: nem tartja-e abszurdnak, hogy a liberális politika térnyeréséért dolgozó szervezetek több külföldi pénzt kapnak, mint amennyit az a párt kap az államtól, amelyik a legtöbb támogatásra jogosult.

A független képviselő felidézte: ennek a káros gyakorlatnak a felszámolásáért évek óta küzd, még 2016-ban Gyöngyösi Márton a Jobbik alelnökeként javaslatot nyújtott be a Soros-szervezetek felszámolásáról, egy évvel később viszont már Soros György embereivel szervezett Brüsszelben konferenciát.

– Betiltjuk a külföldi finanszírozását ezeknek a szervezeteknek, vagy így marad minden? – kérdezte Volner.

Orbán Viktor válaszában kifejtette: a Jobbik érdekében a baloldal feltalálta a progresszív antiszemitizmust. Mint mondta, ebben Gyöngyösi Márton személye különösen fontos. – Progresszív antiszemita az, aki jobban gyűlöli a kormányunkat, mint a zsidó honfitársainkat – mondta.

A miniszterelnök felidézte, amikor Gyöngyösi Márton zsidó képviselők listázására tett javaslatot. – Most pedig a baloldal ünnepelt politikusa. Ez a progresszív antiszemitizmus. Ezt köszönhetjük a baloldalnak – húzta alá.

Volner János viszonválaszában kifejtette: a kormánypártok szerinte következetesen tévesen használták a „jogállamisági vita” fogalmát, ami valójában szuverenitási vita volt.

Orbán Viktor úgy reagált: a véleménykülönbségek ellenére örül, hogy Volner részéről van törekvés a nemzeti érdek képviseletében szükséges minimumra. Kifejtette: nem tud jó hírekkel szolgálni a külföldről finanszírozott szervezetek ügyében. Mint mondta:

– Sajnos az Amerikában ismert ilyen ügynökszervezetek elleni jogszabályt nem tudtuk meghonosítani, mert az Európai Bíróság azt nem fogadta el.

Hozzátette: – Van még néhány hetünk, hogy kigondoljuk, hogy helyette milyen új szabályokat fogunk bevezetni. Annyit mondhatok, egy embert biztosan ismerek, aki türelmetlenebbül várja a végkifejletet, mint ön. Ez én vagyok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.