A baloldal mindig csak elvett a gyermekes családoktól

A baloldal mindig csak elvett a gyermekes családoktól – így reagált a Fidesz arra, hogy a DK kedden a családi pótlék megduplázására szólította fel a kormányt.

Forrás: MTI2020. 09. 29. 17:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-nek küldött közleményében álságosnak nevezte, hogy „a Gyurcsány vezette baloldal mindig fűt-fát ígér a családoknak”, miközben kormányzásuk idején csak megszorításokat hoztak.

Elvették a családi adókedvezményt, az otthonteremtési kedvezményeket, egekbe emelték az adókat és a rezsit, de még a családi pótlékot is meg akarták adóztatni – sorolták, hozzátéve, hogy „az elmúlt években sem voltak képesek megszavazni” a gyermekeseknek szóló támogatásokat.

A koronavírus-járvány kezdete óta pedig a politikai támadásokkal, a kamuvideók és kamuhírek készítésével vannak elfoglalva, ott folytatják, ahol a járvány első hullámában abbahagyták – fogalmaztak.

Közölték: a Fidesz–KDNP-kormánynak fontos, hogy Magyarország családbarát hely legyen, ezért a gyermeket nevelő családok támogatását a járvány okozta válságos idők ellenére továbbra is teljes mértékben biztosítja, sőt bővíti azokat.

2010 óta folyamatosan bővül a családtámogatások köre, ez idő alatt közel két és félszeresére emelkedett a családok támogatása, amely arányaiban egész Európában az egyik legmagasabb – hangsúlyozták, kiemelve, hogy a családi adókedvezménnyel 2011 óta összesen mintegy 2900 milliárd forint maradt a magyar családoknál.

A Fidesz közleményében arra is kitért, hogy a polgári kormány visszaadta a hároméves gyest, bevezette a gyed extrát, a négygyermekes anyák szja-mentességét, a családi otthonteremtési kedvezményt és a babaváró támogatást, a jövő évtől pedig jelentősen emelkedik a csecsemőgondozási díj. Mindemellett a tankönyvellátás ingyenessége teljes körűvé vált a köznevelésben, és egyre több gyermek vesz részt ingyenes étkeztetésben – közölték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.