A baloldal újra a megszorítás bukott receptjéhez nyúlt Miskolcon

A Fidesz szerint az elmúlt egy évben a választási ígéretek elmaradtak, helyette megsarcolták a lakosságot.

2020. 10. 16. 12:59
null
Forrás: Fidesz Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy éve azért dolgozunk Miskolcon, hogy a balliberális vezetés ne tudjon könnyedén kibújni a választási ígéretei alól, és hogy megvédjük a miskolciakat azoktól a baloldali intézkedésektől, amelyekről viszont szó sem volt a kampányukban – emelte ki pénteki sajtótájékoztatóján Nagy Ákos, a Fidesz miskolci frakcióvezetője, aki számot adott arról, hogy mi történt a borsodi megyeszékhelyen az elmúlt egy évben. – Be nem tartott baloldali ígéret akadt jócskán. Gondoljunk csak a városi minimálbérre, a nyugdíjasoknak megígért évi négy ingyenjegyre, a Miskolci Gazdaságfejlesztési Tanács létrehozására, a belváros rekonstrukciójára, a virágos Miskolcra, a több járőrre, a kedvezményes családi busz-, és villamos bérletre, zöld játszóterekre, tízezer forintos iskolakezdési támogatásra. Ezekből semmi nem teljesült – hangsúlyozta a politikus.

Nagy Ákos sorra vette azokat az intézkedéseket is, amelyek nem voltak benne a választási ígéretekben, de negatívan érintették a város lakóit.

– Jött fizetéscsökkentés a miskolci vállalatoknál, miközben a baloldali haveroknak négy-öt állás is jutott egyszerre, majd megérkezett a járatritkítás a miskolci tömegközlekedésben, mellé jegy- és bérletáremelés, aztán dráguló belépők az állatkertben, és idén kétszer nőtt a belépők ára a Selyemréti Strandfürdőben. De ez nem volt elég, a hétmilliárd forint hiányt felhalmozó baloldal elővette a régi receptet, vagyis jöttek a további lakossági megszorítások, és felháborító 50-100 százalékos bérleti díj emelés négyezer miskolci családnak – fogalmazott a fideszes frakcióvezető.

A Fidesz súlyos kritikával illette a balliberális vezetést, és beszámolt a miskolciaknak az elvégzett munkáról
Fotó: Fidesz Miskolc

A politikus felháborodásának adott hangot amiatt is, hogy közben felborult a közrend, egymást követték a súlyos erőszakos bűncselekmények, a baloldal mégis arra tett javaslatot a Rendészeti Bizottságban, hogy felezzék meg a rendészek számát. – A közpénzből fenntartott városi sajtó politikai szórólappá alakult, a városi médiában a sajtószabadság elveszett – fűzte hozzá Nagy Ákos.

A politikus, aki jelezte, hogy a munkájuk részleteiről egy 28 oldalas kiadványban számolnak be, ami az interneten a Miskolci Fidesz Facebook-oldalon teljes terjedelemben olvasható.

Ebben egyebek mellett emlékeztetnek arra, hogy a Fidesz a 2020 tavaszára felerősödő koronavírus-járványban számos akcióban közvetlenül is segítette azokat, akik védőfelszerelésre szorultak, és egy helyi gazdaságvédelmi programot is összeállított. Felhívták továbbá a városvezetés figyelmét, hogy meg kell fogni minden forintot, és nem elbukni például 1,5 milliárd forintot a diósgyőri vár büdzséjéből, ami sajnos bekövetkezett. – Jeleztük, hogy a miskolciak zsebe nem bír el mindent, és privatizációs stop után árstopot és adóstopot is javasoltunk, ennek elfogadása helyett a baloldal brutálisan emelte az árakat, megduplázta a lakbéreket – hangsúlyozták a kiadványban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.