A baloldali koalíciót segíti Timmermans

A szocialisták és a szélsőjobb közti összefogást kívánja személyével hitelesíteni Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke magyarországi látogatásával — jelentette ki Gulyás Gergely a tegnapi Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter egyebek mellett arra is kitért, hogy a kabinet kiváltja a Budapesti Corvinus Egyetem ppp-programos épületét, amely 24 milliárd forintba kerül.

Forrás: MI-MTI2019. 02. 09. 7:30
GULYÁS Gergely; HOLLIK István
Gulyás: Az alelnökre szabták az etikai szabályokat Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Frans Timmermans a szocialisták és a szélsőjobb házasságkötésére érkezik Magyarországra, hiszen a posztkommunista baloldal és az antiszemiták közti összefogást kívánja személyével hitelesíteni – jelentette ki Gulyás Gergely a tegnapi Kormányinfón azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság (EB) első alelnöke az MSZP kongresszusára látogat a jövő héten.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: a kormány tudtával és jóváhagyásával levelet írt Timmermansnak, amelyben azt bírálta, hogy az alelnök úgy játssza el egy uniós főtisztviselő szerepét, hogy közben a bevándorláspárti szocialista lista vezetője. – Egy éve a bizottság etikai szabályzatát Timmermans személyére vonatkozóan módosították, hiszen fel kellett volna függesztenie a munkáját – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A tárcavezető kitért arra is, hogy a visegrádi országoknak Angela Merkel német kancellár részvételével tartott csütörtöki, pozsonyi csúcstalálkozóján mind a négy ország elfogadhatatlannak tartotta a jelenlegi, hétéves európai uniós költségvetési tervet, ugyanis egyetértettek abban: a brexit egyik ország számára sem járhat nagyobb hátránnyal annál, mint ami az Egyesült Királyság kiválásával közvetlenül a befizetések arányos csökkenéséből következik.

Gulyás: Az alelnökre szabták az etikai szabályokat
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A miniszter azt is közölte: a kormány döntött arról, hogy a kabinet kiváltja a Budapesti Corvinus Egyetem magántőke bevonásával létrejött, úgynevezett ppp-programos épületét, amely 24 milliárd forintba kerül. – Magyar Bálint (SZDSZ) volt oktatási miniszternek ez a módszere rendkívül drága volt, és a minisztersége után egy évtizeddel is kénytelenek vagyunk az árát megfizetni – fogalmazott Gulyás Gergely.

Lapunk kérdésére a miniszter közölte: a Hungexpo területére tervezett, 55 milliárd forintos vásárváros-fejlesztés nagy része – 40 milliárd – az idei és a jövő évben felhasználandó, így a 2020-ban esedékes Eucharisztikus Világkongresszus rendezvényeinek a helyszín képes lesz a megfelelő színvonalon otthont adni. A miniszter megfontolandónak nevezte, hogy a kampányfinanszírozással kapcsolatban hatályos szabályozást érdemes lenne kiszélesíteni. Szavai szerint annak próbálnák így elejét venni, hogy az SZDSZ-hez hasonlóan több száz milliós számlákat és büntetéseket maguk mögött hagyva oszlathassanak fel pártokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.