A baloldali médiacézár offshore cégek mögé rejtette luxusvilláját

Trükkös Zotyó, így becézik a háta mögött az üzleti életben Varga Zoltánt, a Centrál Média tulajdonosát és kézi irányítóját, aki nemrég gátlástalanul megnyirbálta az őt szolgáló újságírók bérét, csak hogy nagyobb osztalékot vihessen haza vadonatúj budai luxusvillájába. De most éppen ez a villa buktatta le a sokáig ügyesen rejtőzködő baloldali milliárdost.

Forrás: ripost.hu2020. 07. 22. 10:54
null
Fotó: ripost.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A luxusvilla története olyan, mint egy bűnügyi regény. Amikor a tettes meg van győződve arról, hogy sikerült összehoznia a tökéletes bűntényt, de aztán mégsem. Varga ugyanis könnyelműen lebuktatta magát. Összes trükkjét, vagyonszerző, adóelkerülő manipulációit elárulja az épület bárki által hozzáférhető tulajdoni lapja. Lépésről lépésre kiolvasható belőle, hogyan játszott az ingatlannal, hogyan építette egymásra a cégeit pénzmosó adóparadicsomokon keresztül – írja a ripost.hu.

Varga gátlástalan offshore-specialistának számít az üzleti félvilágban, aki a Virgin-szigetektől a hírhedt Panamáig mindig is trükkösen spriccelte szét a pénzét. Trükkös Zotyó azért is kapta a becenevét, mert nemcsak villámgyorsan épített fel és szedett szét cégeket, de mindeddig mestere volt a nyomok eltüntetésének is.

Cégjogászok értetlenül állnak az előtt, hogy Varga a saját villája esetében ennyire könnyelműnek bizonyult.

Ha nem ide építkezik, nehezebben bukik le. A Remete utca és a Csiga út közé eső luxusvilla tulajdoni lapja ugyanis mindent elárul a módszereiről. Akárcsak egy társasjátékban, lépésről lépésre rá lehet bukkanni az elrejtett milliárdok nyomára. Olykor csak egy közös kézbesítési alkalmazott vagy Varga titkos Révay és Székely Mihály utcai bázisa az összekötő kapocs, innen juthatunk el a távoli adóelkerülő kalózállamokba.

Kirajzolható, cégjogászok által ellenőrizhető, hogy Trükkös Zotyó hogyan dugta el a pénzt saját maga vagy strómanok révén a rossz hírű offshore-paradicsomokba.

Ott van a tulajdoni lapon például a Pro Patria Capital, amelyik trükkös áttételeken keresztül a Brit Virgin-szigetek hírhedt offshore-paradicsomában, Tortolán egy postafiók mögé lett elrejtve az ASSILEX GmbH Corp. révén (GB Tortola, British Virgin Islands, RoadTown, P.O. Box 3175).

Fotó: ripost.hu

Aztán ott van az Ada Immo Kft., ami Varga egyik titkos központjába, a Székely Mihály utcába volt bejegyezve. Ennek tulajdonosi köre, köztük Varga, a többségi tulaj, már Panamában rejtőzött el. Egy olyan hírhedt címen, amelyet a nemzetközi média a Panama-papers nevű botránysorozatban a világ leginkább hírhedt adócsaló cégközpontjaként írt le. (Cale53 Urbanizáción Obaririo, Swiss Tower, Piso 16) – ismerteti a ripost.hu.

Igazi kordokumentum a luxusvilla tulajdoni lapja, így született a vörös bárók vagyona. Kiderül belőle például, hogy az ingatlanra egyetemleges keretbiztosítéki jelzálogot jegyeztek be 1,2 milliárd (!) forint erejéig.

Egy olyan cég nevében, amelyben irányítást biztosító befolyással rendelkezett a hírhedt Belize-ben bejegyzett ANGLO-EUROPEAN Finance Corporation (BZ Belize , Belize City, 60 Market Square P.O. 364), de jelentős befolyással bírt a cégre az oregoni Torne Corporation (Oregon 97230-6660, Portland , 465 NE 181 st.Ave), sőt a cég tagja volt a Seychelle-re bejegyzett BONTON Enterprises Ltd. (SC Victoria, Mahé Seychelles, CrystalOffices) is. Az már tényleg csak a hab a tortán, hogy Varga zugligeti luxusingatlanának korábbi tulajdonosai között ott van a Bayern Ingatlan Hungaria Kft. is, amely később a HVB Bankba olvadt be. A HVB meg aztán az UniCredittel fuzionált, hogy ezt követően, bizonyára csak véletlenül, éppen ez a bank adjon 2016-ban 12 milliárd forintot Varga baloldali médiabirodalmára.

Még közeli barátai se nagyon értik, hogy az offshore-csalásban, cégek eltüntetésében vérprofi Varga Zoltán miért ekkora balek, ha saját használatra vesz ingatlant.

Korábbi otthona a Svábhegyen – persze az is több száz millióért – egy úgynevezett nyeles telek volt, ahol a szomszédai lényegében „beleláttak a hasába”, tanulmányozhatták magánélete regényes fordulatait. Aztán az új luxusvilla is furcsa helyen, pontosan a Libegő alatt épült fel. Így az utazók fentről kényelmesen belebámulhatnak az életébe, tátott szájjal leshetik, micsoda gátlástalan jólétet bulizott össze magának – olvasható a portálon.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.