A baloldalon 99 százalékban továbbra is Gyurcsány Ferenc határozza meg a politikát

A magyar miniszterelnököt nem a brüsszeli elit, nem a posztkommunista oligarchák és nem is Soros György választják meg – hangoztatta Orbán Balázs.

Magyar Nemzet
2021. 05. 31. 14:23
ORBÁN Balázs
Orbán Balázs szerint külön érdekesség, hogy a Jobbik ugyanazt kommunikálja a parlamentben, mint a DK MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis-Cake Olivio napirend előtti felszólalásában azt kifogásolta, hogy egy rádióinterjúban Orbán Viktor a bérből és fizetésből élők közé sorolta magát. A Párbeszéd képviselője szerint a miniszterelnök „a fideszes média által kreált valóságban él, és úgy tesz, mintha az emberek 99 százalékába tartozna, nem az egy százaléknyi kiváltságosok közé”. Majd azt hangoztatta, hogy az emberek többségével szemben a miniszterelnököt és a fideszes vállalkozókat nemhogy megviselte a válság, hanem még gyarapodtak is. – A Fidesz manipulatív nemzeti konzultációkat, az ellenzék viszont előválasztást ajánl az embereknek. Ezen reményeink szerint Karácsony Gergely nyer majd, és ő a 99 százalékot fogja szolgálni az egy százaléknyi kiváltságossal szemben – mondta Kocsis-Cake Olivio.

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszában hangsúlyozta: a demokrácia lényege, hogy a magyar miniszterelnököt a magyar emberek választják meg, aki így a magyar emberek alkalmazottja.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. május 20-án Fotó: MTI/Kovács Tamás

– A magyar miniszterelnököt nem a brüsszeli elit, nem a posztkommunista oligarchák és nem is Soros György és társasága választják meg. Lehet, hogy ez önöknek jobban tetszene, de a demokrácia és a szuverenitás nem erről szól – mondta Orbán Balázs. Megjegyezte: az emberek bizalmából választásokon kell nyerni, ebben az elmúlt tíz évben a baloldal nem nagyon jeleskedett, remélhetőleg ez így is marad.

Orbán Balázs hangsúlyozta: nem véletlenül tartják úgy nagyon sokan, hogy a baloldalon 99 százalék Gyurcsány és egy százalék Karácsony Gergely az arány. Az ellenzék által előterjesztett javaslatok ugyanis mind-mind adóemelésről, a családok juttatásainak a megvágásról, azaz a 2010 előtti kormányzásról szólnak.

– Önök hiába mondják azt, hogy megváltoztak , ez nem igaz. A baloldalon 99 százalékban továbbra is Gyurcsány Ferenc határozza meg a politikát – mondta az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.