A Batthyány-család nemzetépítő tevékenységét bemutató konferenciát tartottak az MTA-n

Akkor tudjuk sikerre vinni Magyarország ügyét, ha minden egyes kérdésben megharcoljuk és megnyerjük azokat a csatákat, amelyek a XXI. századot most és majdan meghatározzák! – hangsúlyozta Orbán Balázs.

Forrás: MTI2019. 10. 09. 12:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Batthyány-család nemzetépítő tevékenységét bemutató konferenciát tartottak szerdán Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián (MTA).

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára azt mondta, a magyar történelem sajátos velejárója, hogy a magyaroknak szinte folyamatosan küzdeniük kellett a szuverenitásukért, amelyet többnyire terjeszkedő birodalmak fenyegettek.

A harcokból „sok mindent megtanultunk”, az egyik fontos tapasztalat, amellyel több államférfinak, így gróf Batthyány Lajosnak, az első miniszterelnöknek is szembesülnie kellett, hogy méltányos bánásmódra „semmilyen birodalomtól nem számíthatunk”.

– „Akkor tudjuk sikerre vinni Magyarország ügyét, ha minden egyes kérdésben megharcoljuk és megnyerjük azokat a csatákat, amelyek a XXI. századot most és majdan meghatározzák! Erre tanít minket a Batthyányak élete és a hős miniszterelnök emléke”- jelentette ki Orbán Balázs.

A Magyar Batthyány Alapítvány által szervezett, Batthyányak a haza védelmében a XV. századtól a szabadságharcig című tanácskozás fővédnökségét Áder János köztársasági elnök vállalta. A konferenciát első alkalommal, ám hagyományteremtő jelleggel rendezték meg. Az eseményen a Batthyány-család több tagja is részt vett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.