A bérgyilkos megnevezte a budapesti emberölés elkövetőjét

Az amszterdami kivégzés elkövetését nem tudja letagadni Dér Csaba, hiszen biztonsági kamerák rögzítették a gyilkosságot.

2021. 01. 26. 11:33
null
Csak annyit ismer be Dér Csaba, amit kétségtelenül rábizonyítottak a nyomozások során. Ennek ellenére életfogytiglani fegyházra ítélték Fotó: Riasztás Forrás: hírTV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megnevezte a bíróságon a délszláv drogmaffia bérgyilkosának tartott Dér Csaba azt, aki szerinte megölte V. László magyar vállalkozót Budapesten. Folytatódott a kettős emberöléssel vádolt vajdasági vádlott perében a bizonyítási eljárás a Fővárosi Törvényszéken Mikó Gergely bíró előtt – számol be róla a Hír TV Riasztás című bűnügyi műsora a kedd esti adásában.

A kommandósok egy pillanatra sem veszik le a szemüket a kettős gyilkossággal vádolt Dér Csabáról
Fotó: Hír TV/Riasztás

A vajdasági Csantavéren született szerb–magyar kettős állampolgár elárulta perének legutóbbi tárgyalási napján, hogy ki ölte meg V. Lászlót, akinek holttestére két évvel ezelőtt találtak rá a Pólus Center mögött. Az ügyészség szerint a vajdasági férfi végezte ki a budapesti drogkereskedőt, ő azonban tagadja ezt. A vád szerint Dér végezte ki a Hollandiában, magányos farkasként élő horvát szerencsejátékost, Sergiót, azaz Ivan Serdarusicsot is.

A Hollandiában végrehajtott gyilkosságról felvétel készült, ahogy a 2019-es, Nebojsa Markovics ellen elkövetett belgrádi merényletről is. A felvételek egyértelműek, így Dér Csaba elismerte ezt a két kivégzést. A magyar eljárásnak azonban csak a magyar és a holland gyilkosság tárgya, a szerbiai nem.

Magyarországon bizonyítottság esetén akár tényleges életfogytiglani fegyházat is kaphat a vádlott, míg Szerbiában maximum 40 évet.

Dér továbbra is azzal védekezik, hogy a gyilkosságokat önvédelemből, mintegy megelőző csapásként követte el: Branislav Jelasics szerb főmaffiózó 2004-es likvidálása miatt ugyanis folyamatosan vadásztak rá az alvilágban.

A vádlott állítja, Amszterdamban épp a szállásadói próbálták eltenni láb alól, aztán Budapesten újra megtámadták.

– Egy gyilkos hangtompítós pisztollyal berohant a lakásomba, szerencsére sikerült elkapnom a kezét. Harc közben elsült a pisztoly, de a golyó szerencsére nem talált el. A golyó belefúródott a falba. A golyó még mindig a falban van. A második lövésnél a pisztoly felakadt, a gyilkos elmenekült a lakásomból. Ez a merénylet a Bajcsy-Zsilinszky utcában történt, ahol laktam – mondta a bíróságon.

Dér verziója szerint végül a maffiavezér alkut ajánlott neki.

– ...mindezek után ultimátumot adott: ha megölöm a miniszterelnököt, Aleksandar Vučićot és az üzletembert, Milan Bekót, akkor megbocsátják a sérelmüket, többet nem törekszenek a bosszúra és a meggyilkolásomra. Annyi pénzt adnak, amennyit mondok. Én az ajánlatot határozottan visszautasítottam, erre csak annyit válaszolt, hogy akkor készüljek fel a halálra.

Dér szerint ezért volt szükség a megelőző csapásra Hollandiában. Azt mondja, a terv nem a célpont megölése volt, csak rá akart ijeszteni a horvát rendőrséggel is együttműködő férfira.

Csak annyit ismer be Dér Csaba, amit kétségtelenül rábizonyítottak a nyomozások során
Fotó: Hír TV/Riasztás

– A sértettet közvetlen közelről fejbe lőtte. Miből gondolta, hogy ezzel csak megijeszti a sértettet? A felvétel szerint célzott lövést adott le a sértett feje irányába, majd ezt követően a földre került sértettet még egyszer meglőtte. Miért volt erre szükség? – kérdezte tőle a bíró, mire Dér az adrenalinszintje megugrásával magyarázta, hogy végül lelőtte áldozatát.

Budapesten az ügyészség szerint Dér Csaba bérgyilkosként likvidálta a magyar drogkereskedőt. Az áldozat – akit a médiában „V. László építési vállalkozóként” emlegetnek – a Riasztás információi szerint egyszerű kábítószer-kereskedő volt. Az ügyészség szerint Dér ölte meg a férfit, amikor az rájött, hogy a 11 kilónyi kokain helyett ugyanennyi eritrit nevű édesítőt csomagoltak neki eurótízezrekért.

A bíróság meghallgatta V. barátját, ám a férfi a jelek szerint amnéziában szenved. Nem hallott semmiről, nem emlékszik semmire, nem tudja, miért kellett meghalnia a barátjának. Másfél évvel ezelőtt még sokkal jobban emlékezett, viszonylag részletes vallomást tett a nyomozóknak.

Mikó Gergely bíró ismertette akkori tanúvallomását: – Az utóbbi időben sokat üzletelt. Egy hónapja lett egy új üzleti kapcsolata, olyanokkal, akik amfetamint nyomnak nagy mennyiségben. Ezért sokkal többet kell mennie üzleti ügyben. Azt mondta, hogy a következő héten 11 kiló kokaint fog mozgatni. Tudomásom szerint a plázába járt többször venni, de naponta volt munkamegbeszélése – mondta a tanú a rendőröknek.

Dér Csaba továbbra is tagadja, hogy ő lőtte volna le a budapesti vállalkozót, csak annyit ismer el, ott volt a gyilkosság elkövetésekor. Szerinte V. Lászlót egy bizonyos „Allen” lőtte le.

– Allen igazi neve Grsics Nemanja

– mondta most a bíróságon, holott az előkészítő ülésen még nem volt hajlandó megnevezni az állítólagos elkövetőt, a nyomozóknak azonban részletesen beismerte a gyilkosságot. Meg is mutatta, hol és hogyan történt az eset. Aztán visszavonta a beismerő vallomását, azt állítva, csak azért vállalta magára a bűncselekményt, hogy Magyarországra és ne Szerbiába kerüljön Prágából, ahol nemzetközi körözéssel elfogták, illetve hogy mentse a barátnőjét, aki ellen szintén eljárás indult.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.