A bibliai kinyilatkoztatásban nincs igazolása az LMBTQ-nézeteknek

Az Egyesült Államokban egyre nagyobb méreteket öltő genderőrület immár Jézust Krisztust és a katolikus ikonográfiát is az LMBTQ-közösségek képére igyekszik formálni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a készülő „dokumentumfilm”, amely a Megváltót is az LMBTQ-közösség tagjaként fogja megjeleníteni. Az istenkáromló produkció és a genderideolgóia erőszakos terjesztése kapcsán Osztie Zoltán plébános a Magyar Nemzet kérdésére kijelentette: a keresztény közösség mindig ugyanaz lesz, a szexuális kisebbségek által propagált nézetek pedig nem fognak az egyház mentalitásává válni.

2021. 02. 11. 15:25
OSZTIE Zoltn
Budapest, 2019. január 25. Osztie Zoltán plébános a belvárosi kántorátus közös koncertje a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Fõplébánia-templom restaurált Mátyás-oratóriumának sajtóbemutatóján 2019. január 25-én. A XV. századi kegyúri imaterem felújítása és az eredeti, reneszánsz kori falfestés feltárása 16 hónapig tartott. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bár fújhatják ezt a torz felfogást bizonyos ideológiai körök vagy az ebben érintett közösségek, attól még a genderideológia nem válik az egyház mentalitásává. A keresztény közösség mindig ugyanaz lesz, megmarad a maga kétezer éves folytonos hagyományában, mert ragaszkodik Jézushoz és a bibliai kinyilatkoztatáshoz, abban pedig nincs igazolása az LMBTQ-nézeteknek – mondta a Magyar Nemzet kérdésére a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia plébánosa.

Osztie Zoltán az LMBTQ-Jézusról készülő Wonderfully Made (Csodálatosnak készült) című amerikai „dokumentumfilm” hírére reagálva kijelentette, hogy

a nyugati jóléti, liberális társadalmak dekadenssé váltak – ahol akárcsak Pál apostolnak a korabeli római társadalomról készült leírásában – a természetellenes természetessé, a természetes pedig természetellenessé válik.

 

A film rendezője szerint különösen kirekesztő, hogy a katolikus ikonográfiában az LMBTQ-közösségeknek nincs vizuális megjelenítésük
Fotó: www.lgbtqreligion.com

Véleménye szerint nem az a baj, ha valaki a saját neméhez vonzódik, hiszen ez mindenkinek a saját ügye, a szexuális kisebbségeket ezért sem személyi méltóságukban, sem jogaik gyakorlásában sem bántja senki, hozzátéve, hogy idehaza is egyre többen, sőt az egyházon belül is vannak LMBTQ-emberek. De ettől még – nyomatékosította –

a szexuális kisebbségek által propagált nézetek nem válnak természetessé, sőt a keresztényekre sem lehetnek befolyással,

mert ők pontosan ismerik Isten igéjét, a teremtés rendjét, valamint a kétezer éves, töretlen folytonosságban lévő, isteni kinyilatkoztatásból fakadó tanítást és hagyományt is.

Az atya hangsúlyozta: a probléma valójában az, hogy ezek a közösségek iszonyú terrorral erőltetik rá magukat, az érzéseiket és az indulataikat a többségre.

– Úgy próbálják beállítani a homoszexuálisok egymáshoz való viszonyát, mintha az az egészséges, természetes életforma egyik alternatívája lenne,

holott nem az – szögezte le a plébános, hozzátéve, hogy ezáltal a hagyományos családmodellt és a házasság intézményét is támadják.

A szivárványcsaládok gyerekvállalási jogaiért folytatott médiahadjáratra reagálva az atya rámutatott: a pszichológia cáfolhatatlanul igazolja, hogy a gyermek egészséges személyiségfejlődéséhez egy férfira és egy nőre, egy édesapára és egy édesanyára van szükség. – Ezeken a pontokon – mivel az ideológiai szempontokkal láthatóan nem egyeztethetők össze – már nem számítanak a pszichológia igazolt állításai? – zárta szavait.

Immár Jézus Krisztust is a LMBTQ-közösségek tagjaként és/vagy szövetségeseként fogja megjeleníteni Yuval David készülő „dokumentumfilmje”. A zsidó származású, homoszexuális rendező szerint ugyanis különösen kirekesztő, hogy a katolikus ikonográfiában az LMBTQ-közösségeknek nincs vizuális megjelenítésük, ezért a Wonderfully Made (Csodálatosnak készült) című alkotásával – amely a hírek szerint még idén elkészül – erre tesz kísérletet. A rendező a filmben olyan, önmagukat katolikusnak tartó személyeket szólaltat meg, akik elismernek minden szexuális orientációt, küzdenek a szexuális kisebbségekért egyházon kívül és belül egyaránt, valamint támogatják az azonos nemű párok házasságát is. A produkcióban James Martin jezsuita szerzetes, a genderideológia elkötelezett híve is fel fog tűnni, akinek meggyőződése, hogy ha Jézus Krisztus ma élne, akkor a társadalmi perifériára szorult LMBTQ-közösség felé fordulna.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.