A birodalom mindig megteszi a maga ajánlatát

Az aktuális birodalom mindig megteszi az ajánlatát egy ország elitjének, és mindig voltak olyanok, akik ezt el is fogadták.

Forrás: Karc FM2019. 11. 26. 18:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A birodalmi és a nemzeti érdekek kettősége régóta végigkíséri a magyar történelmet – hangzott el Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. Az aktuális birodalom mindig megtette a maga ajánlatát az ország elitjének, és mindig voltak, akik el is fogadták ezt.

Tehát a nemzeti érdekekkel szemben a birodalmi érdekeket tartották szem előtt, azokat képviselték, amiért meg is kapták a jutalmukat. Addig maradtak hatalmon, amíg az aktiuális birodalom meg tudta őket védeni. A kommunisták például jól tudták, hogy nekik megfelelniük nem a magyar népnek kell, hiszen a hatalmuk nem a magyar néptől, hanem a Szovjetuniótól függöt.

A jól ismert birodalmi igazodási kényszer ma a balliberális politikai erőkön figyelhető meg, ezek sajátja. Nemrég csatlakozott hozzájuk a Jobbik is. Ők azok, akik mindig a nemzeti érdek elé helyezik az aktuális birodalom érdekeit. Jelen esetben Brüsszeléit. Az, hogy a Jobbik színeváltozása ilyen jól sikerült, azt a gyanút veti fel, hogy az egykori nemzeti radikális párt soha nem gondolta komolyan a nemzeti érdekek képviseletét.

A műsorban elhangzott még az is: az angolszász akadémiai embereket tömörítő szervezet, az Egyetemek és Főiskolák Egyesülete szerint meg kellene engedni, hogy bárki, bármilyen bőrszínűként azonosíthassa magát. Sőt az egyesület azt írja, hogy már hosszú ideje lehetőséget biztosít tagjainak, hogy bármivel azonosítsák önmagukat. Például fogyatékosnak, akár értelmi fogyatékosnak is mondhatják magukat a tudós emberek. Csakhogy ezzel szélesre tárják a kaput a visszaélések előtt.

Az igazság órája minden héten kedden délután három és négy között üt a Karc FM-en. Ismétlés szerdánként hajnalban három és négy között. A legutóbbi adás közreműködői voltak: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója, Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója és a szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre.

Az igazság órájának legutóbbi része ide kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.