A Black Lives Matter szélsőbaloldali, keresztényellenes mozgalom

Szélsőbaloldali, keresztényellenes mozgalomnak nevezte az amerikai Black Lives Matter(BLM, Fekete Életek Számítanak) mozgalmat a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Forrás: MTI2020. 07. 21. 9:34
Black Lives Matter demonstration in Berlin
People take part in a Black Lives Matter (BLM) demonstration in Berlin, Germany, July 18, 2020. REUTERS/Hannibal Hanschke - RC2PVH9QEM3O Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azbej Tristan elmondta: a BLM aktivistái a múlt héten két nap alatt öt templomot gyújtottak fel az Egyesült Államokban, ezek közül az egyik, a Los Angeles-i San Gabriel-templom teljesen kiégett.

„Nagyon riasztó folyamatok indultak el a nyugati világban is, és azt látjuk, hogy az eddigi, kereszténységgel szembeni, főként intellektuális szembenállás (...) egyre erőszakosabb cselekményekbe csap át” – mutatott rá.

Azbej Tristan megdöbbentőnek nevezte azokat a képeket, amelyek a kiégett templomokat mutatják, mert hasonló állapotokat Észak-Irakban tapasztalt, ahol az Iszlám Állam pusztított, és nem gondolta volna, hogy ilyen előfordulhat a nyugati világban is.

Hozzátette: a Hungary Helps program az elmúlt két és fél évben mintegy 70 ezer üldözött ember megmaradását tette lehetővé, az viszont kérdéses, hogy miként tudnak szembeszállni a keresztényellenességgel a nyugati világban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.