A családtámogatás a polgári kormányzás lelke

Forrás: MTI2020. 09. 01. 13:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szerint a „polgári kormányzás lelke” a családok támogatása.

Nyitrai Zsolt a kormány Facebook-oldalára kedden feltöltött videóban azt mondta: különösen fontos ez szeptember elején, amikor 1,2 millió diák mintegy 3000 intézményben kezdi meg tanulmányait.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kiemelte: a kormány az idei évben is segíti a gyermeket nevelő családok tanévkezdését. Az idei tanévtől a köznevelés egészében ingyenesek a tankönyvek. Folyamatosan bővítik a gyermekétkeztetésre rendelkezésre álló forrásokat, így továbbra is nagyon sok bölcsődés, óvodás, általános iskolás gyerekek ehet kedvezményesen, illetve ingyenesen – sorolta.

Hozzátette, hogy emellett a hátrányos helyzetű családokat anyagi értelemben is támogatják tanévkezdéskor: a szeptemberben esedékes családi pótlékot előrehozottan utalták.

„A szeptemberi tanévkezdés minden családot kihívások elé állít, különösen idén, amikor a koronavírus-járvánnyal is szembe kell nézni, és meg kell küzdeni a járvány okozta kihívásokkal” – fogalmazott az államtitkár.

Hangsúlyozta: odafigyelnek, hogy a járványügyi előírásokat minden esetben betartsák, a változó előírásokhoz folyamatosan, rugalmasan alkalmazkodnak majd, mert az a cél, hogy a bölcsődébe, óvodába, iskolába járó gyermekek a legnagyobb biztonságban legyenek, de közben társaságban is lehessenek, és hozzájuthassanak ahhoz a tudáshoz, amely később versenyképessé teszi őket.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója azt mondta: a támogatáscsomag, amelyet szeptember elején nyújt a kormány, mintegy százezer forintos megtakarítást, „hatalmas segítséget” jelent a családoknak.

A támogatások közül kiemelte az ingyenes tankönyvellátást, valamint az ingyenes és kedvezményes étkezési lehetőséget, amely egész évben megillet bizonyos gyermekeket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.