A családvédelmi akcióterv minden pontja elindult

Magyar Nemzet
2020. 01. 27. 6:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eddig 600 milliárd forinthoz juttatta a családokat a kormány a családvédelmi akcióterv révén – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára tegnap az MTI-vel. Novák Katalin elmondta: július óta több mint százezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását. A babaváró támogatásra mintegy 64 ezer, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására 24 ezer kérelem érkezett, a használt lakás vásárlására és a kétgyermekesekre kiterjesztett családi otthonteremtési kedvezmény (csok) mellé felvehető hitelt pedig több mint hatezren igényelték. Bővülnek a bölcsődei férőhelyek, és januárban hatályba lépett a négygyermekes anyák szja-mentessége és a nagyszülői gyed is, ezzel a családvédelmi akcióterv minden pontja elindult.

Novák Katalin emlékeztetett: a családok jelzáloghitel-tartozását a második gyermek születésekor egy-, a harmadik gyermek érkezésekor négy-, minden további gyermek születésekor újabb egy-egy millióval csökkenti az állam. A hitelelengedés lehetőségétől azonban azok a családok sem esnek el, amelyekben már vannak gyerekek, így például ha egy kétgyermekes családba születik a harmadik, illetve egy háromgyerekesbe a negyedik, akkor is négymillió forintos elengedést kaphatnak a családok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.