A csepeli polgármester a Hír TV-ben mondta el, mit kérnek a fővárostól

A főváros ugyanannyit különítsen el az egészségügy fejlesztésére, mint amennyit a kormány – mondta Borbély Lénárd a csatorna Magyarország élőben című műsorában.

Forrás: HÍR TV2019. 11. 28. 18:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leszavazták a szuperkórházat a szerdai fővárosi közgyűlésen. Erről is kérdezték Borbély Lénárdot Csepel polgármesterét a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

„Min múlt a dél-budai centrumkórháznak a sorsa?” – kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Azon múlt, hogy a főváros mostani vezetése Karácsony Gergellyel, illetve az ő többségükkel együtt leszavazta ezt a javaslatot és nem csak ez volt, amit leszavazott, hanem egy olyan javaslatot is tettünk, hogy ha már ott tartunk, hogy a fővárosi önkormányzat egyik feltétele, amely egyébként teljesen nyitott kapukat dönget egészségügyi fejlesztésre kér pénzt, akkor abból kiindulva, hogy Karácsony Gergely a kampányban is azzal állt elő, hogy ő az egészségügyet szeretné fejleszteni, akkor azt gondolom, hogy első számú felelőssége Budapest első számú vezetőjeként neki van, ezért azt kértük, hogy ugyanannyit, amennyit a magyar kormány hozzátesz a budapestiek egészségügyi, fejlesztési ügyeihez, ugyanannyit a főváros is különítsen el. Szerintem ez egy logikus és egy védhető érv.” – válaszolta Borbély Lénárd.

A teljes beszélgetés megtekinthető a Hír TV weboldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.