A DK a magyar szuverenitás ellen lobbizik

Magyar Nemzet
2019. 09. 10. 8:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is meg akarja akadályozni Dobrev Klára, hogy Brüsszel megtérítse a határvédelmi költségek egy részét Magyarországnak. A Demokratikus Koalíció tegnapi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre a párt szóvivője úgy reagált: felháborító, hogy Orbán Viktor „a legfontosabb politikai termékét, a határkerítést is lopásra használja fel”. Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: 270 milliárd forintból, méterenként másfél millióért sikerült egy „düledező drótkerítést” felhúzni, amit most a magyar és az európai uniós adófizető polgárokkal akarnak kifizettetni. „Nem fogjuk ezt hagyni.”

Mint ismert, bár a DK az országgyűlési választási kampány során még úgy nyilatkozott, hogy semmiképp sem bontaná le a kerítést, néhány héttel korábban Dobrev Klára arról beszélt az ATV-ben, hogy elutasítja azt a brüsszeli javaslatot, ami alapján Magyarország 6,6 milliárd forintot kapna Brüsszeltől határvédelemre. Nem sokkal később Bauer Tamás, a DK egykori alelnöke is arról írt a közösségi oldalán, hogy értelmetlennek tartja a kerítést.

A tegnapi sajtótájékoztatón Dobrev Klára arról is beszélt: el fogja érni az Európai Parlamentben, hogy az önkormányzatok közvetlenül az EU-nál pályázhassanak fejlesztési pénzekre. – Gyurcsányné már nem is titkolja, hogy gőzerővel azért lobbizik Brüsszelben, hogy feladják a nemzeti függetlenségünket. Kormányzásuk alatt is ezt tették, akkor teljesen feladták gazdasági szuverenitásunkat, most pedig nemcsak a bevándorláspolitikában, hanem a fejlesztéspolitikában is átadnák az irányítást Brüsszelnek. Képesek lennének brüsszeli bürokratákra bízni, hogy a magyar falvak és városok kapjanak-e pénzt – reagált közleményében a Fidesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.