A DK-s Dobrev Klára tagad

Nem miattunk hiúsult meg az összefogás, az LMP és a Momentum már decemberben jelezte, hogy nem akar közös listán indulni – mondta a DK EP-listavezetője.

Bákonyi Ádám
2019. 04. 11. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem miattunk hiúsult meg az összefogás, az LMP és a Momentum már decemberben jelezte, hogy nem akar közös listán indulni – reagált Dobrev Klára, a DK európai parlamenti listavezetője a Magyar Nemzet szerdai cikkére.

Ebben beszámoltunk arról, hogy az MSZP kampányeligazítóján Tóth Bertalan elsősorban a DK-t okolta azért, hogy nem valósult meg a „progresszív baloldal” közös EP-listája. Mint a szocialisták elnöke fogalmazott, „személyesen tárgyaltam Gyurcsány Ferenccel, de sajnos nem a közös érdeket láttam […], megint az a belső indíttatása a Demokratikus Koalíció elnökének, hogy az MSZP-t kell legyőzni”.

Az üggyel kapcsolatban Szabó Tímea viszont úgy nyilatkozott, hogy az MSZP–Párbeszéd valóban egy összellenzéki listát szeretett volna, és pártszövetségük az egyetlen, amelyik meghallotta a választók akaratát, ezért indultak közösen. Bár a Párbeszéd társelnöke nem akarta kimondani, hogy valóban Gyurcsányék miatt nem jött létre a közös ellenzéki lista, ez ettől függetlenül tény.

Gréczy Zsolt ugyanis már tavaly augusztusban közölte a Magyar Időkkel, hogy a DK önállóan indul a megméretésen. A párt országgyűlési képviselője döntésüket azzal magyarázta, hogy az április voksolással szemben az EP-választáson egyéni jelöltekre nem, csupán pártlistákra lehet szavazni, és így egyértelmű képet ad majd arról, hogy melyik pártnak milyen a támogatottsága. Tóth Bertalan tegnapi cikkünkre annyit mondott: nem foglalkozik vele, mert a felvétel egy kampányfelkészítőn készült, most pedig már kampány van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.