A Fidesz erkölcsi parancsként tekint a hazáért való kiállásra

Még hosszú évekig együtt kell élni azzal a jelenséggel, hogy az Európa felé tartó migrációs nyomás nőni fog – mutatott rá Orbán Viktor miniszterelnök.

Magyar Nemzet
2019. 07. 13. 9:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még hosszú évekig együtt kell élni azzal a jelenséggel, hogy az Európa felé tartó migrációs nyomás nőni fog – mutatott rá Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, megjegyezve, hogy az Európai Unió eddigi bevándorláspárti vezetői legalizálni próbálták az illegális bevándorlást.

A kormányfő a bevándorláspárti politikusok legfőbb támasza „az átláthatatlan módon szervezett és finanszírozott civil vagy álcivil szervezetek”, a kisebbségi bevándorláspárti véleményt képviselő NGO-k. Szavai szerint ezek nagyon agresszívek, erőszakosak, „ki vannak tömve pénzzel, nemzetközi hálózatok vannak mögöttük, Soros György ennek az egyik emblematikus figurája”, és azt a képzetet akarják kelteni, mintha Nyugat-Európában az emberek tárt karokkal várnák a bevándorlókat.

Ezek a többségi akarattal szemben tevékenykedő szervezetek eddig nagy összegeket kaptak az EU-s büdzséből, ám ezt Magyarország szeretné megszüntetni. Kiemelte: a magyar kormány a migránsok helyett a családokat akarja támogatni, bennük látja hazánk és Európa jövőjének zálogát.

Hangsúlyozta, hogy a családok támogatására fordított összeget 2010 óta a kétszeresére emelték, és kiemelte az ingyenes tankönyvellátást, valamint a gyermekétkeztetést.

A családvédelmi akciótervet is vonzó rendszernek nevezte. Az uniós tisztújításról szólva kiemelte, hogy a kormány sikerrel szerzett érvényt Brüsszelben az európai parlamenti választáson kinyilvánított magyar akaratnak, vagyis hogy olyan vezetőket válasszanak az uniós intézmények élére, akik tisztelik a nemzeteket és ellenzik a bevándorlást.

Fontosnak nevezte, hogy a szélsőségesen bevándorláspárti, baloldali Frans Timmermanst, Soros György jelöltjét sikerült megtorpedózni, és a néppárti Manfred Weberből sem lehetett európai bizottsági elnök, mert tiszteletlenül beszélt több ország, köztük Magyarország polgárairól. Arra a felvetésre, hogy míg a fideszes Járóka Lívia megszavazta a DK-s Dobrev Klára EP-alelnökségét, fordítva ez nem történt meg, Orbán Viktor úgy reagált: a jobboldal nemzeti erő, a baloldal pedig internacionalista, ezért a hazáért való kiállás a jobboldalon erkölcsi parancs, a baloldalon pedig láthatóan nem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.