A Fidesz kárpótolná a budapestieket

Az éves BKV-bérletek érvényességi idejének három hónappal való meghosszabbítását javasolja a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén. A benyújtott előterjesztést már a költségvetési bizottság ülésén megvétózták Karácsony Gergely főpolgármester emberei. Horváth Csaba (MSZP), Zugló polgármestere leszögezte: a Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője által jegyzett előterjesztést az eredeti formában nem tudják támogatni. Horváth benyújtotta módosító javaslatát, amely abban az esetben javasolja az éves bérletek érvényességi idejének meghosszabbítását, amennyiben a kormány fedezi annak költségeit.

2020. 06. 24. 6:05
null
A járvány idején nem lehetett használni az előre megváltott éves BKV-bérleteket Fotó: Kurucz Árpád Forrás: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány alatt bevezetett menetrend miatt nem lehetett az előre megváltott éves BKV-bérleteket kihasználni, ezért a Fidesz-KDNP-frakció arra kéri a Fővárosi Közgyűlést, hogy három hónappal hosszabbítsák meg a bérletek lejárati idejét jövő év március 31-ig, ezzel is segítve a nehéz helyzetbe került budapesti lakosokat. Bagdy Gábor korábbi főpolgármester-helyettes lapunknak elmondta: már a költségvetési bizottság ülésén eldőlt, hogy Láng Zsolt javaslatát az eredeti formában nem támogatja a baloldali többség. – Horváth Csaba arról tájékoztatott, hogy benyújtja módosító javaslatát, amelyben azt kéri, hogy a kormány vállalja át az ezzel járó költségeket.

Budapesten számos családnak csökkent a bevétele, sokan kényszerből maradtak otthon, nem használták a tömegközlekedési eszközöket, de a bérletet előre megváltották

– mondta el lapunknak Bagdy Gábor.

Hozzátette: amennyiben a főváros nem ad kompenzációt, az emberek bizalmukat veszthetik, és jövőre nem váltanak előre éves bérletet.

– Az éves bérlet egy megbízható bevételi forrás a közlekedési vállalatnak. Amennyiben bekövetkezik egy újabb járványhullám, nem valószínű, hogy a lakosok kockázatot vállalnának egyéves bérlet megvásárlásával az idei tapasztalataik alapján – indokolta az előterjesztést Bagdy.

A járvány idején nem lehetett használni az előre megváltott éves BKV-bérleteket
Fotó: Kurucz Árpád

A Fővárosi Közgyűlés a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet óta először ma ülésezik, ezzel megszűnt Karácsony Gergely főpolgármester egy személyben való döntési joga. A testület olyan fajsúlyos témákat tárgyal, mint a budapesti parkolási rendszer zónáinak és idősávjainak átalakítása. A legszembetűnőbb változás, hogy Niedermüller Péter (DK) polgármester kitolná a fizetős parkolás idejét Erzsébetvárosban. Közterek felújításáról is dönt a közgyűlés, a Széna tér három ütemben újulna meg, a korábban felújított Széll Kálmán téren pedig aluljáró épülne a Városmajor felé, a projektet a Magyar Nemzeti Bank finanszírozná.

Karácsony Gergely újabb szimbolikus témát választott, Nelson Mandeláról nevezne el parkot az Etele út és a Tétényi út kereszteződésében.

A főpolgármester kitart a Városházára tervezett hajléktalanszálló terve mellett, harminc férőhelyes állandó telephelyet hozna létre. A közgyűlés végén tárgyalják Borbély Lénárdnak, Csepel polgármesterének előterjesztését, amelyben a Karácsony Gergely által önhatalmúan törölt útfelújítások megvalósítását javasolja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.