A Fidesz–KDNP büszke a nemzeti konzultáció intézményére

A baloldal folyamatosan támadja a nemzeti konzultációt – mondta Hollik István.

Forrás: MTI2020. 06. 12. 14:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldal folyamatosan támadja a nemzeti konzultációt, pedig az egy fontos demokratikus eszköz – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója egy hangfelvételen, amelyet pénteken küldtek meg az MTI-nek.

Hollik István közölte: a Fidesz–KDNP büszke a nemzeti konzultáció intézményére, hiszen annak segítségével a magyar emberek újra és újra elmondhatják véleményüket az őket és a nemzetet érintő sorskérdésekről. A baloldal viszont – fűzte hozzá – folyamatosan támadja a konzultációt, most éppen Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők buzdítanak arra, hogy az emberek ne töltsék ki a kérdőívet, hanem üresen küldjék el nekik.

„Ez viszont ellentmond a demokrácia lényegének. Ezzel az akcióval Szél Bernadett és Hadházy Ákos – bár a kormányt akarja támadni – valójában a véleménynyilvánítás és a közügyekbe való beleszólás lehetősége ellen lép fel” – fogalmazott a kommunikációs igazgató. Hozzátette, hogy a támadásban nincs semmi újdonság, és a baloldal soha nem kérdezte meg az embereket; sem akkor, amikor elvették a 13. havi nyugdíjat vagy egyhavi bérrel csökkentették az emberek jövedelmét, sem akkor, amikor emelték a rezsi árát és rászabadították az országra a devizahiteleket.

„Mi velük szemben továbbra is kiállunk a nemzeti konzultáció mellett, mert fontosnak tartjuk, hogy az emberek elmondhassák véleményüket az őket érintő kérdésekben, ezért továbbra is arra buzdítunk minden magyar embert, hogy töltse ki és küldje vissza a nemzeti konzultáció íveit a kormány számára” – emelte ki Hollik István.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.