A Fidesz-KDNP támogatja, hogy a kormány lépéseket tegyen a pedagógusok védelméért

Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője rámutatott: Gyöngyöspata, Nagykáta, Mezőtúr csak néhány példa az elmúlt napokban felszínre került esetekből, amikor tanárt bántalmaztak diákok.

Forrás: MTI2020. 02. 04. 15:54
BRCZ Lszl
Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz és a KDNP frakciószövetsége támogatja, hogy a kormány lépéseket tegyen a pedagógusok védelméért – közölte a kormánypártok nevében Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője kedden Budapesten újságírókkal.

A fideszes politikus rámutatott: Gyöngyöspata, Nagykáta, Mezőtúr csak néhány példa az elmúlt napokban felszínre került esetekből, amikor tanárt bántalmaztak diákok.

- Teljesen mindegy, hogy mely magyar településről van szó, teljességgel elfogadhatatlan, hogy pedagógusokat terrorizáljanak egyes diákok – jelentette ki.

Hozzátette: elfogadhatatlan, hogy fizikailag fenyegessék, bántalmazzák a tanárokat. Nincs mentség az ilyen pedagógusok elleni erőszakos viselkedésre, sem a diáknak, sem a szülőnek. Nem mentség a szociális helyzet sem – hangsúlyozta.

Böröcz László kiemelte: ilyesmit nem szabad eltűrni egyetlen diáktól sem, függetlenül attól, hogy ki milyen származású, nem lehet megértőnek lenni semmilyen erőszakkal szemben.

Kiemelte: az ilyen erőszakos légkör tönkreteszi nemcsak a pedagógust, hanem az osztályközösséget, akár az egész iskola légkörét is. Ezért örömmel halljuk, hogy a kormány fel akar lépni a pedagógusbántalmazással szemben; a Fidesz és a KDNP frakciója támogatja, hogy a kormány lépéseket tegyen a pedagógusok védelméért – közölte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.