A Fidesz–KDNP választ vár Karácsonyéktól a 3-as metró ügyében

Már biztos, hogy a 3-as metró felújítása tovább fog tartani, vagy drágább lesz – közölte a fővárosi Fidesz.

Magyar Nemzet
2020. 11. 12. 13:19
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Fidesz–KDNP fővárosi képviselőcsoportja sürgősen választ vár Karácsony Gergelytől arra, mi az oka, hogy nem tudott megállapodni a BKV és a Swietelsky – írta Facebook-oldalán a budapesti Fidesz. Amint arról korábban a Magyar Nemzet beszámolt: minden eddiginél távolabbinak tűnik a lehetőség, hogy a BKV megegyezzen a 3-as metró alagút-felújításával megbízott Swietelsky Vasúttechnika Kft.-vel, miután a többedik határidő lejárta után sem sikerült megállapodniuk a feleknek. Közben az állomások rekonstrukcióját már megkezdték, ám ha az alagutat nem ezzel párhuzamosan újítják fel, jelentős kár éri az országot, és a fővárosi közlekedés is túlterhelődik.

A budapesti Fidesz bejegyzésében azt írta: „Választ várunk arra is, hogy szükség van-e új közbeszerzés kiírására az M3-as metró középső szakaszának felújításához, mennyivel lesz drágább és mennyivel fog tovább tartani a felújítás. Veszélybe kerültek-e az európai uniós támogatási összegek? Továbbá követeljük, hogy vizsgálják felül az elrendelt lezárásokat és metrópótlásokat, a járványhelyzet csúcsán a budapesti utazók a legrövidebb ideig legyenenek pótlóbuszokra kényszerítve!”

Posztjukban azt is kifejtik: „Már biztos, hogy a felújítás tovább fog tartani, vagy drágább lesz. Legrosszabb esetben mindkettő lehetséges!”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.